Consiliul Concurenței investighează Volvo pentru un posibil abuz de poziție dominantă. Propunerile Volvo

Consiliul Concurenței investighează Volvo pentru un posibil abuz de poziție dominantă. Propunerile Volvo
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2022

Consiliul Concurenței investighează un posibil abuz de poziție dominantă din partea filialei Volvo în România pe piața comercializării angro de piese de schimb pentru camioane medii și grele marca Renault Trucks.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producăptorul francez de camioane Renault Trucks, inițial parte a Renault, este deținută din 2001 de grupul suedez Volvo.

Autoritatea de concurență are suspiciuni că, în urma restrângerii concurenței prin desființarea rețelei de distribuție selectivă a Renault Trucks, Volvo România ar putea abuza de poziția sa dominantă prin aplicarea unor prețuri inechitabile/excesive pentru serviciile prestate.

În acest context, Volvo România a propus eliminarea riscului practicării unor creșteri nejustificate ale prețurilor pieselor de schimb pentru camioanele marca Renault Trucks și asigurarea accesului pe piețele pe care activează Volvo România în beneficiul altor agenți economici concurenți în condițiile unor reguli de acces echitabile pentru toți participanții la aceste piețe.

Ford, condamnată la o despăgubire uriașă după un accident CITEȘTE ȘI Ford, condamnată la o despăgubire uriașă după un accident

Astfel, Volvo România va asigura accesul la piesele de schimb originala (OEM) Renault Trucks către reparatorii independenți care doresc să desfășoare activități de reparații și întreținere pentru camioanele marca Renault Trucks și va acorda un discount specific pentru aceste produse. De asemenea, Volvo România își asumă obligația de a aplica doar creșteri justificate ale listei de prețuri pentru piesele de schimb OEM Renault Trucks care vor fi comercializate de societate în România către reparatorii independenți, pe o perioadă determinată de timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
volvo