Consiliul de Administrație al Renault a verificat plățile către Carlos Ghosn în ultimii doi ani

Consiliul de Administrație al Renault a verificat plățile către Carlos Ghosn în ultimii doi ani
scris 11 ian 2019

Consiliul de Administrație al Renault a anunțat joi că nu s-a găsit niciun semn de fraudă, în urma auditului în care a fost verificată compensația acordată executivilor companiei, inclusiv lui Carlos Ghosn, acuzat de nereguli financiare la Tokyo, dar numai pentru ultimii doi ani.

"A fost analizată compensația actualilor membri ai Comitetului executiv al grupului Renault pentru anii financiari 2017 și 2018 și s-a ajuns la concluzia că ambele sunt în concordanță cu legislația aplicabilă și nu s-a găsit niciun semn de fraudă", se arată într-un comunicat al Renault.

Brandul german Volkswagen a raportat vânzări record de 6,24 milioane de vehicule, în 2018 CITEȘTE ȘI Brandul german Volkswagen a raportat vânzări record de 6,24 milioane de vehicule, în 2018

Claude Baland, Senior Advisor pentru Ethics and Compliance, și Eric Le Grand, Chief Ethics and Compliance Officer, fac parte din grupul care se ocupă de verificări privind compensațiile acordate directorilor companiei, împreună cu exeprți independendenți externi. Potrivit Renault, procesul de verificare va continua cu anii precedenți.

Ghosn a fost arestat pe 19 noiembrie, pentru acuzația privind declararea eronată a veniturilor sale, dar prelungirea mandatului pe această faptă a fost respinsă de judecători. Imediat, porcurorii l-au rearestat pentru acuzațiile privind transferul pierderilor personale către Nissan, iar pe 31 decembrie mandatul a fost prelungit. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
carlos ghosn