Constructorul de camioane Volvo AB a semnat un angajament cu Vattenfall pentru achiziția de energie electrică eoliană

Constructorul de camioane Volvo AB a semnat un angajament cu Vattenfall pentru achiziția de energie electrică eoliană
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 mai 2023

Volvo Group, compania care produce camioanele Volvo, a semnat un acord pe termen lung cu Vattenfall, cel mai mare producător de energie regenerabilă din Suedia, pentru achiziția a 50% din producția anuală a parcului eolian din Bruzaholm.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzinele Volvo Group din Suedia vor cumpăra aproximativ 230 GWh anual de la ferma eoliană Bruzaholm, care va fi pusă în funcțiune în acest an de Vattenfall, cel mai mare producător de energie regenerabilă din Suedia. Angajamentul semnat de constructorul auto este valabil pentru 10 ani, începe la sfârșitul lui 2025 și acoperă 50% din producția parcului.

Contractul a fost încheiat în cadrul strategiei constructorului de atingere a unui nivel de zero gaze cu efect de seră, până în 2040, pe întreg lanțul de producție. Parcul eolian Bruzanholm are 21 de turbine și va începe să genereze energie electrică în vara acestui an.

Paradoxurile Stellantis: cele mai slabe vânzări din ultimii 26 de ani și cel mai mare profit. Fiat, cea mai vândută marcă a grupului, în 2022 CITEȘTE ȘI Paradoxurile Stellantis: cele mai slabe vânzări din ultimii 26 de ani și cel mai mare profit. Fiat, cea mai vândută marcă a grupului, în 2022

Volvo Group este compania suedeză fondată în 1927 din care s-a desprins Volvo Cars, constructorul de autoturisme, înainte să fie vândut, în 1999 companiei americane Ford. În prezent, Volvo Group (Volvo AB) produce atât camioane, cât și autobuze, precum și alte utilaje și echipamente, și deține inclusiv marca Renault Trucks.

De asemenea, deține drepturile pentru marca Volvo, pe care o folosește și producătorul de autoturisme, prin intermediul unei companii separate, în care cele două dețin câte 50% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo group
vattenfall
energie eoliana
camioane volvo