Dacia Sandero a redevenit lider în Europa, după declinul Tesla din aprilie

Dacia Sandero a redevenit lider în Europa, după declinul Tesla din aprilie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 mai 2023

Vânzările Dacia Sandero au depășit categoric volumele înregistrate de rivialii săi, în aprilie, dar și pe cele ale Tesla Model Y, care a dispărut pentru moment din Top 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sandero poate fi considerat automobilul cu cele mai stabile vânzări din 2023 în Europa, având cifre foarte bună lună de lună, chiar dacă în martie a fost depășit de Tesla Model Y. În aprilie, modelul fabricat de Dacia a fost din nou cel mai vândut, cu 17.257 de unități, la o distanță de circa 1300 de unități de locul al doilea, ocupat acum de Opel Corsa, după cum reiese din statisticile preliminare Data Force, preluate de Automotive News. Pe locul al treilea, s-a clasat în luna aprilie VW T-Roc, urmat de Renault Clio și Peugeot 208.

VIDEO&FOTO Honda a prezentat un nou automobil electric, un SUV de clasă B fără concurent în Europa CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Honda a prezentat un nou automobil electric, un SUV de clasă B fără concurent în Europa

Dacia Duster s-a menținut de asemenea în Top 10 al vânzărilor, pe locul 9, cu 11.592 de unități vândute, iar surpriza plăcută este Ford Puma, care a reușit să urce pe locul 10, cu 11.053 de unități.

După patru luni, Dacia Sandero este lider la mică distanță de Tesla Model Y, care a acumulat mai ales în martie un volum foarte mare de automobile livrate. Cele două modele au depășit 73.000 de unități vândute și sunt la o distanță de circa 250 de unități unul de celălalt, dar evoluția vânzărilor din luna a patra arată că Sandero are o tendință clară de creștere, în timp ce Model Y scade.

Dacia urcă pe cea mai mare piață din Europa, dar se confruntă cu o popularitate în scădere a unor motoare CITEȘTE ȘI Dacia urcă pe cea mai mare piață din Europa, dar se confruntă cu o popularitate în scădere a unor motoare

Pe locurile trei și patru se află în clasamentul acestui an VW T-Roc și, respectiv, Opel Corsa, cu câte 67.000 de unități vândute, cu un plus de circa 400 de unități pentru modelul VW. Dacia Duster a reușit să prindă locul 10, cu 51.862 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
daci sandero
vanzari dacia
cele mai vandute masini europa