Continental a depășit pragul de 20.000 de angajați în România și peste 100 de milioane de euro investiții în 2023

Continental a depășit pragul de 20.000 de angajați în România și peste 100 de milioane de euro investiții în 2023
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mar 2024

Continental a publicat câteva cifre legate de activitățile din România, în anul 2023, care arată că unitățile de producție și dezvoltare de la noi nu au fost afectate de crizele globale din ultimii ani și nici de planurile de restructurare ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul de angajați al unităților Continental din România a depășit pentru prima dată 20.000 de persoane, ajungând la peste 20.300 de operatori, ingineri și dezvoltatori software, de la circa 19.000 de angajați câți avea în 2022. În același timp, compania spune că a investit anul trecut în activitățile din România peste 100 de milioane de euro.

FOTO Imagini de pe traseul viitoarei autostrăzi București - Alexandria. A fost adus un utilaj de forat la 25 de metri CITEȘTE ȘI FOTO Imagini de pe traseul viitoarei autostrăzi București - Alexandria. A fost adus un utilaj de forat la 25 de metri

În ultimii 24 de ani, Continental a investit circa 2.3 miliarde de euro în activitățile din România.

Investițiile au mers în special către echipamente noi și în dezvoltarea de personal în toate locațiile sale din țară (fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu, fabricile ContiTech din Timișoara și Carei, fabrica de anvelope din Timișoara, precum și în centrele de inginerie din Timișoara, Iași și Sibiu). 

În centrele de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara, lucrează specialiști în hardware, design, mecanică și celelalte arii de lucru, toate susținute puternic de software. În același timp, angajații din unitățile de producție din Carei, Sibiu și Timișoara produc anvelope, echipamente electronice, curele de transmisie, linii de management termic și furtunuri.

Nissan a anunțat noua echipă de conducere, după diminuarea acțiunilor deținute de Renault CITEȘTE ȘI Nissan a anunțat noua echipă de conducere, după diminuarea acțiunilor deținute de Renault

Pentru acest an, Continental intenționează să continue angajările în unitățile din România în funcție de proiectele desfășurate în țară, iar investițiile planificate țintesc un nivel similar cu cel de anul trecut.

Continental a raportatat la nivel global o cifră preliminară de afaceri de 41,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 56 de țări și piețe.

Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deține cinci unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București. La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajați, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
investitii continental romania