Controale ale Poliției Rutiere la taximetriștii din București: 10% dintre autoturismele verificate aveau defecțiuni tehnice majore

Controale ale Poliției Rutiere la taximetriștii din București: 10% dintre autoturismele verificate aveau defecțiuni tehnice majore
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2018

Polițiștii de la Brigada Rutieră au reținut șase permise și au dat amenzi în valoare de 32.000 de lei în două zile de controale care au vizat 158 de taxiuri din Capitală, în 15 cazuri fiind constatate defecțiuni tehnice majore, ceea ce reprezintă aproape 10% din numărul mașinilor verificate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"În perioada 04-05 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au organizat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului public de persoane în regim taxi. Astfel, s-a urmărit eliminarea activităților ilicite în domeniul taximetriei, verificarea deținerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere și impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.
Au fost verificate peste 158 de autoturisme și au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 32.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie", anunță polițiștii.

Au fost reținute 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce si au fost reținute 15 certificate de înmatriculare pentru deficiențe tehnice majore, scrie News.ro.

Volkswagen negociază o alianță cu Ford și ar putea asambla automobile în fabricile Ford din SUA CITEȘTE ȘI Volkswagen negociază o alianță cu Ford și ar putea asambla automobile în fabricile Ford din SUA

"Totodată, au fost identificați 8 conducători de autoturisme care nu dețineau autorizație taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare", menționează Poliția.

Conform polițiștilor, la data de 04.12.2018, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 31 de ani care făcea transport public de persoane în regim de taxi, depășind coloana de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului electric și neavând asupra sa permisul de conducere și certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Acesta a fost sancționat contravențional și s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

În aceeași zi, a fost depistat un taximetrist în vârstă de 26 de ani care nu a dat bon fiscal la sfârșitul cursei.

La data de 5 decembrie, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 30 de ani care nu deținea autorizație taxi valabilă, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autovehiculul are expirată inspecția tehnică periodică.

Polițiștii recomandă persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei și să nu încurajeze activitățile ilicite în domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
defectiuni