Creștere puternică a vânzărilor Ford, susținute de revenirea la normalitate a lanțurilor de aprovizionare

Creștere puternică a vânzărilor Ford, susținute de revenirea la normalitate a lanțurilor de aprovizionare
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2023

Vânzările Ford Motor au crescut februarie cu peste 20% față de rezultatele slabe consemnate cu un an mai devreme, pe măsură ce producătorul auto își mărește producția de pickupuri și vehicule electrice din seria F, odată cu revenirea la normalitate a lanțurilor de aprovizionare, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Producătorul auto din Detroit a raportat vânzări de 157.606 de vehicule în februarie, în creștere cu 22% față de anul precedent și cu o creștere de 7,7% față de ianuarie, scrie News.ro.

Noi taxe pentru șoferi. Rovinieta ar urma să se scumpească cu aproape 40% CITEȘTE ȘI Noi taxe pentru șoferi. Rovinieta ar urma să se scumpească cu aproape 40%

Vânzările Ford au fost îngreunate de problemele lanțului de aprovizionare în februarie 2022, ceea ce face să fie una dintre cele mai dificile luni ale sale din 2021.

Vânzările de camionete Ford din Seria F au crescut cu 22% luna trecută, comparativ cu anul precedent, la aproximativ 55.000 de unități, inclusiv 1.336 de unități de vehicule electrice F-150 Lightning.

În acest an, vânzările de pickupuri din seria F au crescut cu 15%.

Vânzările de vehicule electrice ale Ford – urmărite de Wall Street – continuă să crească, înregistrând un avans de 88% față de anul trecut.

Cu toate acestea, vânzările de vehicule electrice reprezintă doar 2,9% din vânzările producătorului auto, în februarie.

Producătorul auto a vândut 3.600 de vehicule electrice F-150 Lightning până în februarie. Cu toate acestea, vânzările au scăzut cu 41% față de ianuarie, deoarece producătorul auto a oprit producția și livrările vehiculului luna trecută, din cauza unui incendiu la o baterie.

Ford Motor a anunțat joi că va relua producția vehiculelor electrice F-150 Lightning pe 13 martie.

Analiștii de pe Wall Street estimează că vânzările de mașini din SUA de luna trecută au fost mai bune decât se așteptau, atingând o rată de vânzare ajustată sezonier de aproximativ 15 milioane de unități.

BofA Securities estimase o creștere a vânzărilor cu 8,5% luna trecută, comparativ cu februarie 2022.

Vânzările Ford din februarie le-au depășit pe cele ale altor producători auto care au raportat vânzări lunare.

Vânzările Toyota Motor au scăzut luna trecută cu 8,5% față de anul precedent, în timp ce vânzările Hyundai-Kia au crescut cu 16,2%.

Mulți producători de automobile au trecut la raportarea trimestrială a vânzărilor în loc de a raporta lunar.

Industria auto continuă să traverseze unele probleme legate de lanțul de aprovizionare și producție, deși fluxul de piese și producția de vehicule din acest an este de așteptat să fie mai consistente decât în ultimii ani.

”Suntem optimiști în ceea ce privește performanța noastră din acest an”, a declarat CEO-ul Hyundai Motor North America, Randy Parker, miercuri, pentru CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
masini