Tesla taie gratuitatea la încărcarea mașinilor la stațiile rapide Superchargers în România

Tesla taie gratuitatea la încărcarea mașinilor la stațiile rapide Superchargers în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2023

Tesla Motors a deschis în 2021 primele stații de încărcare rapidă (Superchargers) în România, accesibile doar pentru cei care au mașini Tesla și cu încărcare, până acum, gratuită.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a anunțat că lucrurile se vor schimba. Compania va introduce și o taxă pentru a-i face pe șoferi să elibereze imediat stația, după ce mașina s-a încărcat, arată Hotnews.

TABEL OMV Petrom a scumpit benzina cu 5 bani/l. Diferența față de prețul motorinei se apropie de 60 bani/l. Care sunt explicațiile CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom a scumpit benzina cu 5 bani/l. Diferența față de prețul motorinei se apropie de 60 bani/l. Care sunt explicațiile

În România sunt aproximativ 1.500 de mașini Tesla.

„Începând cu data de 9 martie 2023, va fi necesară o plată pe kW/oră în timpul încărcării cu Supercharger”, spun cei de la Tesla, într-un e-mail trimis posesorilor de mașini ale companiei.

Tesla are stații de încărcare rapidă în București, Constanța, Pitești, Cluj, Sibiu și Timișoara.

„Tarifele de încărcare cu Supercharger variază în funcție de locația Supercharger și sunt actualizate în mod regulat. Soldul complet, tarifele din sesiunile de încărcare anterioare și facturile vor fi disponibile în aplicația Tesla”, spun cei de la Tesla.

VIDEO Cinci oferte pentru kilometri din Autostrada Transilvania. „Gaura” din Autostradă: Cum arată acum lotul la care recent s-au reluat lucrările și ar trebui finalizat anul următor CITEȘTE ȘI VIDEO Cinci oferte pentru kilometri din Autostrada Transilvania. „Gaura” din Autostradă: Cum arată acum lotul la care recent s-au reluat lucrările și ar trebui finalizat anul următor

Nu a fost comunicat tariful, dar sursele spun că va fi în jurul a 2,5 lei/kwh.

În funcție de cât de descărcată este bateria și de ce versiune Tesla are userul, mașina poate fi încărcată în 20 - 60 de minute la o stație supercharger. Puterea unui încărcător Supercharger este de o sută de ori mai mare decât cea a unei prize domestice.

Pentru ca stațiile de încărcare să fie folosite de cât mai mulți șoferi și să fie descurajat lăsatul mașinii mult prea mult în priză, va exista și o taxă de inactivitate.

Taxele de inactivitate survin în cazul în care un vehicul Tesla ocupă o stație atunci când locația Supercharger este ocupată în proporție de cel puțin 50% și după ce sesiunea de încărcare a fost finalizată de 5 minute sau mai mult. Taxele de inactivitate se dublează atunci când stația este ocupată în proporție de 100%.

VIDEO Două trenuri s-au ciocnit în Grecia. Zeci de morți și răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Două trenuri s-au ciocnit în Grecia. Zeci de morți și răniți

Pentru România, taxa de inactivitate va fi de 2.5 lei/minut și de 5 lei/minut, în cazul în care stația este ocupată în proporție de 100%.

„Ne imaginăm un viitor în care mașinile se mută singure după finalizarea încărcării, îmbunătățind și mai mult eficiența rețelei și experiența clienților. Până atunci, vă rugăm să mutați vehiculele din dreptul dispozitivelor Supercharger după finalizarea încărcării. Un client nu și-ar lăsa niciodată mașina parcată în dreptul unei pompe dintr-o benzinărie, iar același principiu se aplică și în cazul dispozitivelor Supercharger”, spun cei de la Tesla.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini