Dacia a anunțat prețurile pentru Spring facelift. Când vor ajunge mașinile la primii clienți

Dacia a anunțat prețurile pentru Spring facelift. Când vor ajunge mașinile la primii clienți
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 apr 2024

Modelul electric Dacia Spring facelift poate fi comandat din acest moment la dealerii mărcii, cu un preț mult mai mic chiar și decât cel cu care mașina era lansată în 2021. Versiunea de intrare în gamă vine acum însă cu mai puține echipamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dacia Spring restilizată a primit o serie de modificări estetice cu care încearcă să câștige noi clienți, având în același timp un interior complet nou. Motoarele oferite sunt aceleași, însă motorizarea mai puternică, de 65 CP, este disponibilă acum pe două versiuni de echipare.

TABEL Scumpire semnificativă a carburanților. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la 20 de bani CITEȘTE ȘI TABEL Scumpire semnificativă a carburanților. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la 20 de bani

Cea mai ieftină versiune costă acum 16.900 euro și se numește Essential în timp ce Expression cu motor de 65 CP costă 18.900 euro și Extreme costă 19.900 euro. Dacia a anunțat pentru toate motorizările o autonomie în curs de omologare de 220 km, fiind unificată valoarea, în condițiile în care bateria a rămas aceeași, de 26,8 kWh.

Echipamentele în versiunea cea mai ieftină inclus Media Control, un sistem care permite conectarea telefonului la mașină, cu afișajul informațiilor pe ecranul instrumentarului de bord. Media Control nu dispune de display central. Media Nav, sistemul cu ecran de 10 inchi, este disponibil doar pe versiunea Expression și pe cea superioară, Extreme.

Din punct de vedere al tehnologiilor, Spring facelift are un sistem de asistență ADAS actualizat, pentru a se conforma cu noile reguli GSR: frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii  de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall). 

Modelul electric de la Dacia a primit și noi culori, Beige Safari și Brick Red, care urcă la șase numărul de culori disponibile.

Primele livrări sunt programate pentru luna septembrie, ceea ce înseamnă că accesul prin programul Rabla în curs nu este posibil.

Dacia atinge o cotă de piață record în Germania. Sandero, numărul 3 pe segmentul de clienți privați. Spring, numărul 2 la electrice CITEȘTE ȘI Dacia atinge o cotă de piață record în Germania. Sandero, numărul 3 pe segmentul de clienți privați. Spring, numărul 2 la electrice

Lansat în prima jumătate a anului 2021, primul model electric al gamei Dacia a înregistrat deja peste 140.000 de unități vândute, din care 61.803 au fost comercializate în cursul anului 2023 (+26,4% față de rezultatul anului precedent). Spring a ocupat în 2023 locul al treilea în Europa în clasamentul celor mai vândute mașini electrice către clienții persoane fizice.

Ieftinirea primului model electric de la Dacia este o măsură radicală luată de companie, în contextul scăderii cererii de autovehicule electrice atât în România, cât și pe piețele europene. Anterior, Spring ajunsese la un preț ce depășea 23.000 de euro. În condițiile în care Renault pregătește să lanseze o versiune accesibilă a modelului Renault 5, la 25.000 de euro, era imposibil pentru Dacia Spring să poată concura la acest nivel de preț. Practic, cu prețul de 17.000 de euro Dacia Spring revine la un preț final, prin Programul Rabla, de sub 12.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
spring
pret