Dacia, a doua lună de scădere pe piața din Franța

Dacia, a doua lună de scădere pe piața din Franța
scris 7 iun 2019

Dacia se află în a doua lună de scăderi în Franța, după ce a încheiat luna mai cu un minus de 1,3% la înmatriculări de autoturisme și are un avans fragil, de 0,4%, după primele cinci luni ale anului.

Potrivit datelor oficiale, înmatriculările de automobile din Franța au crescut în mai cu 1,2%, însă cu o zi lucrătoare în plus. La valori ajustate, rezultatul ar fi negativ (-3,9%). Segmentul de vehicule ușoare, autoturisme și utilitare mici are o evoluție similară, cu o creștere de 2,5% (-2,6% ajustat). În acest context, Dacia a înmatriculat 13.187 vehicule, un rezultat mai mic decât cel de anul trecut din mai. Pe segmente separate, înmatriculările de autoturisme ale Dacia în Franța au fost și mai mici, cu o scădere de 1,3 procente, la 13.002 unități. Și marca Renault a scăzut, astfel că grupul Renault a încheiat  luna sub media pieței, -0,4%.

Pe întreg intervalul ianuarie - mai, Dacia are un avans ușor, de 0,4%, cumulat pe autoturisme și utilitare, cu 61.910 unități înmatriculate,  și un rezultat negativ, -0,1%, numai pe autoturisme.

FOTO Google Maps începe să afișeze limitele de viteză și în România CITEȘTE ȘI FOTO Google Maps începe să afișeze limitele de viteză și în România

Dacia Sandero a fost al cincilea cel mai vândut autoturism din Franța, în cele cinci luni, cu 31.446 unități înmatriculate, cu o cotă de 3,4% din piață. Dacia Duster a cumulat 21.854 unități, echivalent a 2,3% din piață, fiind pe locul 10 în clasamentul celor mai vândute autoturisme din Franța în 2019.

Dacia, a doua lună de scădere pe piața din Franța

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
dacia inmatriculari franta
vanzari dacia franta
inmatriculari dacia 2019