Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa în primele două luni ale anului

Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa în primele două luni ale anului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 mar 2023

Cifrele privind vânzările de automobile din Europa, în primele două luni ale anului, analizate de Profit.ro, arată că Sandero a depășit Tesla Model Y și în februarie și a rămas cel mai vândut automobil de pe continent, în 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu un volum de 17.700 de autoturisme vândute în luna februarie, Dacia Sandero a înregistrat o creștere de 40% față de nivelul din 2022 și a depășit principalul model pretendent la titlul de lider, Tesla Model Y, care a vândut 17.500 de unități, potrivit datelor preliminare Data Force. SUV-ul Dacia Duster s-a clasat și el pe o poziție bună, locul 7, fiind al patrulea cel mai vândut B-SUV din Europa.

FOTO Audi Q6 e-tron, dezvăluit sub camuflaj. Șeful mărcii a anunțat că pregătește un model electric și mai mic CITEȘTE ȘI FOTO Audi Q6 e-tron, dezvăluit sub camuflaj. Șeful mărcii a anunțat că pregătește un model electric și mai mic

Liderul segmentul B-SUV a fost VW T-Roc, care a vândut 15.200 de automobile în februarie și s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul general. În urma s-a, în luna februarie, s-au mai clasat, în ordine, Opel Corsa, Toyota Yaris Cross, VW Golf, VW Tiguan și Renault Clio. Ford Puma, al doilea SUV produs în România, a vândut 9.659 de autoturisme în luna februarie, situându-se dor pe locul 18.

După două luni, Dacia Sandero rămâne liderul european al pieței de autoturisme noi, cu 38.200, în creștere cu 30% față de anul anterior, în urma sa clasându-se VW T-Roc și Toyota Yaris Cross, la distanță de peste 5.000 de unități față de modelul produs la Mioveni.

ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster

Dacia Duster este al optulea cel mai vândut automobil, în intervalul ianuarie – februarie, cu 25.800 de unități vândute, iar Ford Puma stă pe locul 18, cu un total de 18.900 de autoturisme.

Cu toate modelele sale, Dacia a reușit să vândă un volum de 42.449 de autoturisme în Europa, în creștere față de anul trecut cu 15.000 de unități, ceea ce duce volumul vândut în primele două luni ale anului la 87.300 de autoturisme, cu 47% mai multe decât în perioada similară din 2022.

În afară de cele două modele din Top10, și celelalte trei modele au înregistrat creșteri. Jogger a vândut 5.790 de unități în februarie și 11.973 pe cele două luni, iar Spring, cu 4268 unități în februarie și 8.314 în intervalul ianuarie – februarie, dublându-și practic vânzările față de anul trecut. Logan a crescut mai lent, la 1.469 unități, având mult mai puține piețe față de restul modelelor.

Dacia a început anul 2023 cu noi creșteri ale vânzărilor la nivel european și global, cu un avans de 38% în luna ianuarie, comparativ cu luna similară din 2022, având un volum total de 57.000 de autoturisme vândute în prima lună a anului, adică 16.000 de autoturisme în plus. Vânzările din Europa ale mărcii Dacia, în ianuarie, au reprezentat 85% din totalul vânzărilor mărcii, respectiv un volum de 48.500 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
dacia duster
ford puma
vânzări auto europa
inmatriculari ue
vanzari sandero