Dacia Sandero revine pe primul loc în Europa, după ce vânzările Tesla Model Y s-au prăbușit

Dacia Sandero revine pe primul loc în Europa, după ce vânzările Tesla Model Y s-au prăbușit
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 aug 2023

Dacia Sandero își recucerește poziția de lider al vânzărilor de autoturisme din Europa, în acest an, după ce prinicipalul rival în materie de vânzări, Tesla Model Y, a dispărut pur și simplu din clasament, în iulie, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fluctuațiile de livrări și, implicit, de înmatriculări ale Tesla Model Y, de la o lună la alta, au readus Dacia Sandero pe primul loc al pieței auto din Europa, în acest an, după ce în iulie modelul românesc a înregistrat 15.300 de unități înmatriculate, aproximativ același volum ca anul trecut, o performanță care a fost depășită doar de VW T-Roc (16.900 unități). Cu aceste rezultat, Sandero acumulează un total de 131.600 de unități înmatriculate, potrivit cifrelor preliminare de vânzări consultate de Profit.ro, mult peste nivelul înregistrat de Model Y de la începutul anului (122.400 unități). T-Roc, liderul din iulie, se află în acest moment pe locul 3 în clasamentul general, ianuarie – iulie, cu 120.600 unități.

EXCLUSIV Asirom câștigă din nou la TAROM unul dintre cele mai importante contracte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Asirom câștigă din nou la TAROM unul dintre cele mai importante contracte

SUV-ul Dacia Duster, care în luna iulie a înmatriculat 11.400 de autoturisme în Europa, în scădere cu peste 16 procente față de anul trecut, rămâne în continuare în Top 10 pe primele șapte luni, cu 91.500 de unități vândute și peste 13 procente creștere comparativ cu 2022. De asemenea, Ford Puma a avut o performanță notabilă în iulie, cu un volum de 12.800 unități vândute, ceea ce plasează SUV-ul produs la Craiova pe locul 13 în topul general din acest an, cu 86.600 unități înmatriculate.

Tesla Model Y a avut un volum foarte mic de automobile înmatriculate în luna iulie, 9800 unități, confirmând astfel faptul că vârfurile de vânzări sunt vizibile doar în lunile care încheie trimestrele, atunci când compania anunță rezultatele oficiale de vânzări. Cu volumul din iulie, Model Y s-a clasat abia pe poziția 21 în clasamentul celor mai vândute autoturisme din Europa, în creștere cu peste 500% față de anul trecut, când mașina abia era lansată.

ANALIZĂ Cum a pierdut Renault, în 20 de ani, poziția de lider al pieței europene, în fața VW CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cum a pierdut Renault, în 20 de ani, poziția de lider al pieței europene, în fața VW

În iulie, au mai avut volume bune de vânzări Renault Clio (locul 3), VW Tiguan (locul 4), Peugeot 208 (locul 7), Skoda Octavia (locul 8), Toyota Yaris (locul 9) și Kia Sportage (locul 10).

După șapte luni, cele mai vândute mașini, după Top 3, sunt Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, VW Tiguan, VW Golf, Toyota Yaris Cross și Dacia Duster.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
dacia duster
ford puma
vânzări auto europa
inmatriculari ue
vanzari sandero