Tesla taie din nou prețurile în China, pentru mașinile sale Model S și Model X

Tesla taie din nou prețurile în China, pentru mașinile sale Model S și Model X
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2023

Tesla a redus miercuri prețurile mașinilor sale Model S și Model X aflate în stocuri în China, deoarece compania caută să crească vânzările pe fondul concurenței în creștere pe una dintre piețele sale cheie, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Model X este vândut la 836.900 de yuani chinezi (114.677 dolari), în scădere față de prețul anterior de 898.900 de yuani, a spus Tesla într-o postare pe platforma chineză de microblogging Weibo.

Wizz Air anulează mai multe zboruri din întreaga rețea, inclusiv din România, începând din septembrie CITEȘTE ȘI Wizz Air anulează mai multe zboruri din întreaga rețea, inclusiv din România, începând din septembrie

Modelul S este acum oferit la 754.900 yuani, preț redus de la 808.900 de yuani, scrie News.ro.

Producătorul de mașini electrice, condus de miliardarul Elon Musk, făcuse deja o nouă rundă de reduceri de preț săptămâna aceasta pentru Modelul Y și Modelul 3 din China.

În SUA, Tesla a lansat versiuni mai ieftine ale vehiculelor Model S și Model X, care nu sunt versiuni noi, a căror autonomie este limitată de software.

Tesla continuă să se concentreze pe câștigarea cotei de piață și creșterea vânzărilor de mașini în detrimentul marjelor.

În rezultatele trimestriale din iunie, compania a raportat marje operaționale de 9,6% - cele mai scăzute din ultimele cinci trimestre.

Continuarea reducerilor îi preocupă pe investitori, care se tem că marjele se pot eroda prea mult.

Acțiunile Tesla au scăzut în tranzacțiile de dimineață de miercuri, după ce au coborât marți cu aproape 3%.

Reducerile de prețuri ale Tesla au provocat temeri de un război al prețurilor pe piața chineză, care ar putea afecta jucătorii mai mici.

Acțiunile producătorilor chinezi de vehicule electrice chineze Xpeng , Nio și Li Auto au fost toate mai scăzute în tranzacțiile din SUA.

Prețurile mai scăzute ale vehiculelor vin în timp ce economia chineză se luptă să-și recapete o poziție stabilă după ce a ieșit dintr-o perioadă de restricții stricte legate de Covid-19, consumatorii fiind încă precauți la cheltuieli.

Tesla a vândut în iulie 64.285 de vehicule electrice fabricate în China, în scădere cu 31% față de luna precedentă, potrivit Asociației pentru Autoturisme din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model x
model s