Dacia Spring a depășit VW ID.3 și Fiat 500e, în Franța. Ce se întâmplă în România cu primele livrări

Dacia Spring a depășit VW ID.3 și Fiat 500e, în Franța. Ce se întâmplă în România cu primele livrări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 oct 2021

Dacia a început livrările de automobile electrice Spring pe piețele din Europa, acest lucru fiind vizibil în datele oficiale privind înmatriculările. În Franța, Spring a urcat, în luna septembrie, în topul vânzărilor din segmentul electric, depășind modele mai celebre, precum VW ID.3, Fiat 500 e sau Kia e-Niro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Spring a reușit să însumeze peste 2.000 de unități înmatriculate în luna septembrie, ca urmare a debutului livrărilor pe această piață, astfel că modelul românesc s-a bătut de la egal la egal cu liderii acestui segment. Spring s-a situat pe locul al patrulea, cu un total de 2.089 de unități, la o distanță de o mașină de locul trei, Peugeot e-208.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Pe prima poziție în septembrie, în segmentul de electrice din Franța, s-a situat Tesla Model 3, cu 2.833 unități, iar pe locul al doilea s-a clasat Renault Zoe, cu 2.382 unități înmatriculate.

Cu ajutorul rezultatului din septembrie, Dacia Spring a intrat deja în top 10, având un volum total de 3.500 de autoturisme înmatriculate în Franța. Pe primele nouă locuri, în fața modelului românesc produs în China, se află Tesla Model 3 (18.501 unități), Renault Zoe (15.504), Peugeot e-208 (13.154), Fiat 500 e (6.862), Renault Twingo (5.782), Kia e-Niro (4894), VW ID.3 (3909), Peugeot (e-2008 (3.864), Hyundai Kona (3.581).

ANALIZĂ INFOGRAFICE Piața auto a scăzut brusc în septembrie, dar a depășit pentru prima dată în acest an nivelul din 2019 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ INFOGRAFICE Piața auto a scăzut brusc în septembrie, dar a depășit pentru prima dată în acest an nivelul din 2019

Dacia Spring a început să fie livrat pe piețele din Europa, după ce în luna mai au fost deschise comenzile oficiale. Denis le Vot, CEO al mărcii Dacia, a declarat pentru Profit.ro, în cadrul unei vizite făcute la sediul Dacia din București, că fabrica din China a început să crească ritmul de producție pentru Spring, astfel că la începutul lunii septembrie se asamblau deja circa 5.000 de exemplare pe săptămână. „Avem un stoc de 25.000 de mașini”, a spus șeful Dacia la momentul la care începeau livrările.

În România nu au fost înmatriculate, deocamdată, decât mașinile de dealeri, dedicate clienților, iar livrările programate inițial pentru septembrie au fost amânate mai întâi pentru octombrie, iar apoi pentru sfârșitul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
livrari dacia spring
inmatriculari dacia
inmatriculari franta