Dacia urmează să majoreze salariile angajaților. Ce sume sunt pe masă

Dacia urmează să majoreze salariile angajaților. Ce sume sunt pe masă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 dec 2022

Negocierile dintre patronatul Automobile Dacia SA și angajații de la uzina din Mioveni pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă se apropie de sfârșit, potrivit informațiilor din rândul sindicatelor, care speră la o majorare cât mai apropiată de suma cu care au început discuțiile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Salariații Automobile Dacia SA se pregătesc de o majorare a salariilor pentru 2023, însă suma finală pe care o vor primi și datele la care salariile vor crește efectiv nu sunt încă stabilite. Reprezentanți ai sindicatelor de la Dacia au declarat pentru Profit.ro că se pregătesc pentru o ultimă rundă de negocieri care să parafeze sumele la care s-a ajuns de acord.

Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) a pornit discuțiile cu reprezentanții companiei cu o listă de propuneri destul de consistentă, începând cu o creștere salarială de 1.200 de lei și o primă anuală de 2.000 de lei. Alte solicitări aflate pe lista sindicatului au făcut referire la unele beneficii, între care tichetele de masă, salariul minim din companie, zile de concediu și bilete de tratament.

Perspective pesimiste pentru piața auto în 2023: Germania anticipează o scădere masivă a cererii de mașini și dă un semnal pentru toată Europa CITEȘTE ȘI Perspective pesimiste pentru piața auto în 2023: Germania anticipează o scădere masivă a cererii de mașini și dă un semnal pentru toată Europa

Conducerea companiei a venit cu propriile propuneri, care au avut pe primul loc creșterea salariului cu 350 de lei, în două etape, și o primă anuală de 700 de lei.

La finalul negocierilor, care ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul acestui an, majorarea ar putea ajunge la mijlocul intervalului dintre cele două sume propuse, adică undeva în jur de 150 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
contract colectiv de munca dacia
salarii automobile dacia