Daimler Truck, majorări pentru țintele de venituri și rentabilitate din acest an

Daimler Truck, majorări pentru țintele de venituri și rentabilitate din acest an
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 iul 2023

Daimler Truck, companie desprinsă din grupul Mercedes-Benz în urmă cu un an, a anunțat că își majorează țintele pentru anul 2023, pe fondul unei evoluții foarte bune a companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un profit operațional de 8,5 până la 10% din vânzări, cu o țintă clară de peste 10% în 2025 și peste 12% în 2030 sunt noile estimări ale Daimler Truck, anunțate în cadrul Capital Market Day. Compania promite o actualizare la 40 – 60% a ponderii dividendelor, cu un nivel stabil al acestora, o mai bună reziliență, pe fondul reducerii costurilor fixe, a cheltuielilor de capital și creșterii veniturilor din servicii. Creșterea veniturilor companiei va fi de 40 până la 60% din 2025 până în 2030.

De asemenea, constructorul de camioane și autobuze a anunțat un program de răscumpărare de acțiuni de până la 2 miliarde de euro, într-un interval de 24 de luni.

Strategia de noi tehnologii pe care se bazează compania are patru platforme-cheie la nivel global: baterii, hidrogen, diesel și software. Dezvoltarea de motoare cu combustie de hidrogen (H2 ICE) devine pentru Daimler Trucks o alternativă serioadă la celelalte propulsii cu emisii zero de carbon, bateriile și fuel-cell.

„Daimler Truck se descurcă foarte bine. Ne creștem țintele pentru 2023. Suntem pe drumul cel bun pentru a ne îndeplini ambițiile pentru 2025. Și suntem gata să ducem Daimler Truck la următorul nivel până în 2030 – urmărind o rentabilitate a vânzărilor ajustată de peste 12% pentru afacerile industriale în condiții favorabile. Inițiem un program de răscumpărare de acțiuni de până la două miliarde de euro pe o perioadă de până la doi ani pentru a ne asigura că acționarii noștri beneficiază pe deplin de dezvoltarea noastră de succes. Strategia noastră tehnologică flexibilă ne permite nu doar să traversăm perioada de transformare istorică a industriei noastre, ci să beneficiem de toate oportunitățile asociate cu aceasta. Pe scurt: Daimler Truck se transformă pentru o creștere durabilă – în beneficiul angajaților noștri, clienților noștri și acționarilor noștri”, a declarat Martin Daum, CEO al Daimler Truck.

Grupul Renault și Geely au semnat acordul prin care creează o nouă companie de motoare care preia Uzina Mecanică de la Mioveni. ARAMCO se angajase la 20%, dar nu intră în parteneriat CITEȘTE ȘI Grupul Renault și Geely au semnat acordul prin care creează o nouă companie de motoare care preia Uzina Mecanică de la Mioveni. ARAMCO se angajase la 20%, dar nu intră în parteneriat

Constructorul german de camioane a încheiat trimestrul al doilea cu o creștere a vânzărilor de 9 procente, cu un total de 131.888 unități, cu contribuții pozitive de pe toate segmentele de business: Trucks North America +14,7%, 50.618 unități, Mercedes-Benz +1,1%, 39.236 unități, Trucks Asia +9.2%, 40.097 unități și Daimler Buses +21.8%, 6.181 unități. Din acest motiv, țintele de venituri au crescut la 56 – 58 miliarde euro, de la 55 – 57 miliarde anterior.

"Dincolo de 2025, vedem multiple oportunități de creștere în industria noastră și suntem complet echipați pentru a exploata aceste oportunități. Acest lucru ar trebui să se traducă într-o creștere de 40-60% a veniturilor între 2025 și 2030 și o rentabilitate ajustată de peste 12% a vânzărilor pentru afacerea industrială în condiții însorite. În același timp, ne vom concentra neîncetat pe disciplina costurilor și alocarea inteligentă a capitalului", a declarat Jochen Goetz, membru al Consiliului de Administrație și CFO al Daimler Truck.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler truck
mercedes benz
divizia camioane mercedes