Damen construiește la Galați 4 noi feriboturi pentru canadienii de la BC Ferries, contract de 137 milioane euro

Damen construiește la Galați 4 noi feriboturi pentru canadienii de la BC Ferries, contract de 137 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 nov 2019

Constructorul olandez de nave Damen Shipyards a câștigat un contract de 137 milioane de euro pentru construcția, la Galați, a patru noi feriboturi pentru compania canadiană BC Ferries, după o comandă inițială pentru două feriboturi obținută în 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Vasele vor fi echipate cu motor hibrid, vor putea transporta cel puțin 47 de vehicule și 300 până la 450 de persoane și sunt programate să intre în funcțiune în 2022.

La licitația organizată de BC Ferries au participat 18 de șantiere, din care 9 au fost selectate pentru runda finală.

Ministerul Economiei: Șantierul Naval Damen Mangalia va moderniza spărgătorul de gheață Perseus CITEȘTE ȘI Ministerul Economiei: Șantierul Naval Damen Mangalia va moderniza spărgătorul de gheață Perseus

Costul proiectului este de 200 milioane de dolari canadieni (137 milioane euro).

În iunie 2017, BC Ferries a acordat Damen un contract de 86,5 milioane de dolari canadieni (57 milioane euro) pentru două feriboturi de clasă mică cu motor hibrid, care au fost construite tot la Galați. Navele vor fi livrate canadienilor până în ianuarie anul viitor.

Fondat în 1927, grupul Damen Shipyards operează 36 de șantiere navale și companii de reparații și conversie la nivel global, având 12.000 de angajați. Șantierele din România, de la Galați și, respectiv Mangalia, sunt cele mai mari din portofoliul grupului.

BC Ferries este principalul operator de linii de feribot din America de Nord și unul din cei mai mari la nivel mondial, oferind servicii de transport pasageri și vehicule pe 24 de rute către 47 de porturi pe coasta Columbiei Britanice. Compania are afaceri anuale de circa 870 milioane dolari canadieni (576 milioane euro) și o flotă de 35 de feriboturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
feriboturi
damen galati
bc ferries
contract
constructie feriboturi
feribot hibrid island class