Dan Air și-a deschis oficial baza operațională din Bacău. Compania românească va zbura către opt destinații din Europa

Dan Air și-a deschis oficial baza operațională din Bacău. Compania românească va zbura către opt destinații din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2023

Compania aeriană românească DAN AIR și-a deschis oficial baza operațională pe Aeroportul Internațional “George Enescu” fin Bacău și a anunțat că va avea curse către opt destinații din Europa: Londra, Bruxelles, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool și Catania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deschiderea bazei operaționale de la Bacău marchează începutul colaborării dintre DAN AIR și Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău și includerea operatorului aerian în programul Bacău Re-Connect, lansat cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, arată compania, într-un comunicat de presă.

Tranzacție - Sea Container Services a ajuns la aproape 50% din Șantierul Naval Orșova CITEȘTE ȘI Tranzacție - Sea Container Services a ajuns la aproape 50% din Șantierul Naval Orșova

Din 11 decembrie, DAN AIR va zbura către 8 destinații din Europa, iar 6 dintre acestea vor fi operate exclusiv de această companie, scrie News.ro.

Totodată, Consiliul Județean Bacău a anunțat lansarea curselor gratuite cu autocarul pe ruta Chișinău-Bacău pentru pasagerii din Republica Moldova care vor să zboare de pe Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău.

Potrivit comunicatului, DAN AIR a ales Bacăul pentru că are un aeroport modern și complet funcțional și s-a arătat deschis să sprijine operatorii aerieni, să își diversifice rutele și să crească traficul de pasageri pe aeroport.

“Suntem bucuroși să anunțăm un nou operator aerian pe Aeroportul Bacău și totodată cele 8 destinații deservite de acesta. Mulțumim Consiliului Județean Bacău pentru tot sprijinul în implementarea Proiectului Bacău Re-Connect. Mulțumim partenerilor noștri DAN AIR pentru încrederea acordată, urăm acestora la cât mai multe zboruri de pe Bacău și ne dorim ca în viitor să regăsim în rețeaua de rute și mai multe destinații operate de DAN AIR. Ne continuăm astfel parcursul în vederea creării unor condiții optime de operare pentru toți operatorii și depunem toate eforturile pentru a identifica noi oportunități de dezvoltare a traficului aerian. Ne manifestăm deschiderea pentru toți cei care aleg să fie alături de noi la «reconectarea» Bacăului și suntem în continuare încrezători în menținerea unei evoluții pozitive în ceea ce privește traficul de pasageri și revenirea destinațiilor mult solicitate”, a declarat Radu Bezniuc, administrator executiv al Aeroportului Internațional “George Enescu” Bacău.

CEO-ul companiei DAN AIR, Matt Ian David, a vorbit despre planurile de dezvoltare în ceea ce privește activitatea pe aeroportul din Bacău. Pentru programul de iarnă DAN AIR, a ales destinații extrem de căutate de călătorii din zona Moldovei, care nu mai fuseseră operate în ultimii ani de celelalte companii. Șase dintre cele opt destinații incluse în acest program vor fi operate exclusiv de DAN AIR. Astfel, din 11 decembrie până pe 31 martie 2024, DAN AIR va zbura către: Londra (în fiecare luni și vineri), Bruxelles (în fiecare luni și vineri), Torino (în fiecare marți și sâmbătă), Dublin (în fiecare marți și sâmbătă), Roma (în fiecare miercuri și duminică), Barcelona (în fiecare miercuri și duminică), Liverpool (în fiecare joi) și Catania (în fiecare joi).

Compania a anunțat că, având în vedere că solicitările pentru Dublin au fost extrem de mari, a decis, în contextul sărbătorilor de iarnă, creșterea frecvenței pentru această rută. Astfel se adaugă al treilea zbor  săptămânal către Dublin, care va avea loc în 14 și 21 decembrie, respectiv 4 și 11 ianuarie. Mai mult, DAN AIR lucrează deja și la programul de vară din 2024 care va include destinații noi.

Hyundai confirmă - Prima marcă de automobile din lume care va fi prezentă pe cel mai cunoscut site de comerț online CITEȘTE ȘI Hyundai confirmă - Prima marcă de automobile din lume care va fi prezentă pe cel mai cunoscut site de comerț online

“Ne bucură implicarea și sprijinul pe care ni l-au acordat până acum autoritățile locale și Aeroportul Internațional «George Enescu» Bacău și vreau să le mulțumesc pentru asta. Noi am venit la Bacău și plănuim să stăm pe termen lung. Proiectul Bacău Re-Connect a fost o surpriză plăcută pentru noi. Am venit să oferim pasagerilor servicii la cele mai înalte standarde și să îi forțăm practic și pe ceilalți competitori din industrie să facă la fel. Aș vrea să cred că revoluția în ceea ce înseamnă aviația civilă începe la Bacău. Noi ne dorim să ne intensificăm activitatea pe aeroport, lucrăm deja la un program de vară care să includă noi rute atractive, vrem să creștem numărul de pasageri care aleg să zboare cu compania noastră și să ne îmbunătățim serviciile, astfel încât să creștem nivelul de satisfacție al pasagerilor. Am primit din partea autorităților locale foarte multă seriozitate și noi vom le vom arăta lor lucru, pe care l-am demonstrat de altfel și celor din Brașov. Dacă DAN AIR va prospera la Bacău, cu siguranță și aeroportul o va face”, a declarat Matt Ian David, CEO DAN AIR.

Bacău Re-Connect este un proiect strategic implementat cu sprijinul Consiliului Județean Bacău și are ca obiective stabilizarea fluxurilor de pasageri și a destinațiilor existente, atragerea de noi companii aeriene și restabilirea conectivității, asigurarea instrumentelor de sprijin financiar pentru companiile ce vor deschide destinații suspendate/noi.

DAN AIR este o companie aeriană 100% românească, fondată în 2017, de pilotul comandant Dan Iuhas, având pe atunci denumirea de Just Us Air. A operat doar zboruri în regim ACMI (Aircraft. Crew. Maintenance. Insurance) pentru diverse companii aeriene de renume internațional. Din 2022, compania și-a schimbat numele în DAN AIR și a început operarea de zboruri regulate sub marcă proprie. DAN AIR a operat până de curând zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, iar acum va efectua curse exclusiv de pe Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău.

Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău a fost modernizat integral în ultimii ani cu 75 de milioane de euro fonduri europene. Investițiile au vizat modernizarea infrastructurii aeroportuare și îmbunătățirea facilităților oferite, condiții de acces, posibilități superioare de operare, echipamente și utilajele certificate conform celor mai înalte standarde internaționale de calitate. Aeroportul International ”George Enescu” Bacău a înregistrat, în anul 2022, un număr record de 556.327 pasageri. În prezent, Aeroportul deservește 3 operatori aerieni, având zboruri către 9 destinații europene și pune la dispoziție un terminal ce permite procesarea a circa 2,5 milioane de pasageri pe an (sosiri și plecări).

viewscnt
Afla mai multe despre
dan air
bacau