Dealerii Fiat din Italia acuză constructorul că le-a facturat 6000 de mașini nesolicitate. FCA va avea rezultate pozitive în T1 cu ajutorul acestor vânzări

Dealerii Fiat din Italia acuză constructorul că le-a facturat 6000 de mașini nesolicitate. FCA va avea rezultate pozitive în T1 cu ajutorul acestor vânzări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 apr 2017

Rețeaua de dealeri Fiat se află în plin scandal, după ce au primit de la producător mașini pe care nu le-au comandat. Este vorba despre aproximativ 6.000 de automobile, pe care compania le-a facturat fără să-i anunțe pe partenerii din rețea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Automotive News, dealerii Fiat au descoperit la sfârșitul lunii februarie, în sistemul electronic de management al stocurilor, mașinile pe care ei nu le comandaseră. Cele mai multe vehicule erau Tipo și unele versiuni Ducato, ambele mașini care s-au vândut ceva mai greu.

“Am fost facturați pentru un numă rconsiderabil de Tipo pe care nu le-am comandat. Aveau și specificații cu probleme, care le făceau greu de vândut. Și-așa aveam stocuri de Tipo.”, a declarat un dealer, citat de corespondentul din Italia al Automotive News. Și alți dealeri au oferit declarații pe acest subiect, mărturisind că le-au fost facturate peste 5.000 de unități, în condițiile în care modelul respectiv s-a vândut foarte slab. Dealerii au cerut să le fie păstrat anonimatul, pentru a nu avea probleme cu constructorul. Fiat Chrysler a refuzat să comenteze.

Oficial, asociația dealerilor a trimis o scrisoare de protest companiei Fiat Chrysler Automobile, în care susțăine că FCA a făcut o mișcare greșită, dat fiinda faptul că în unele cazuri dealerii aveau stocuri pentru 8-9 luni. 

Potrivit ANE, gestul a determinat rezultate pozitive pentru Fiat Chrysler, cu creștere a livrărilor și cu încasări mai mari cu 90 de milioane de euro.

CEO-ul Fiat Chrysler a declarat că primul trimestru al companiei a fost unul dificil și ar putea fi cel mai slab din an. Rezultatele oficiale pentru trimestrul 1 vor fi publicate abia săptămâna viitoare.

Mai multe mărci, între care Peugeot, Fiat și Nissan, nu vor participa la Salonul Auto din Frankfurt. Dacia va fi prezentă și va lansa la IAA noul Duster CITEȘTE ȘI Mai multe mărci, între care Peugeot, Fiat și Nissan, nu vor participa la Salonul Auto din Frankfurt. Dacia va fi prezentă și va lansa la IAA noul Duster

UCIF, asociația dealerilor, a recomandat acestora să ceară FCA discounturi suplimentare pentru a putea vinde mașinile necomandate, să atenționeze FCA că încalcă contractele pe care le au și să refuze încărcarea camioanelor cu mașini necomandate.

Practica obligării dealerilor să accepte cu forța mașini pe care nu le-au comandat nu este nouă, deși există voci care susțin că nu este ceva obișnuit.

Fiat vinde în Italia aproximativ 59% din volumele totale la nivel european. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
fca
dealeri