Decizie definitivă din partea acționarilor Jaguar Land Rover, pentru CEO-ul interimar

Decizie definitivă din partea acționarilor Jaguar Land Rover, pentru CEO-ul interimar
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iul 2023

Compania britanică Jaguar Land Rover, rebotezată JLR, l-a numit pe Adrian Mardell în funcția de CEO. El preluase poziția ca intermar, după plecarea lui Thierry Bollore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fostul director financiar al JLR, companie britanică deținută de Tata Motors, a fost desemnat CEO al companiei la mai bine de 30 de ani de la angajarea sa în cadrul acestei companii. Adrian Mardell a fost CFO al Jaguar Land Rover din 2019 până în 2022, pe perioada în care Thierry Bollore, fost COO al Renault, a condus procesul de transformare al companiei în era electrică. În luna noiembrie 2022, Bollore a demisionat, iar Mardel a devenit CEO interimar. De asemenea, CFO-ul interimar Richard Malyneux a fost instalat și el cu un contract permanent pe această funcție.

Adrian Mardell a coordonat în ultimele luni o nouă strategie de reașezare a companiei Jaguar Land Rover, cu accent pe patru mărci de top, Jaguar, Range Rover, Defender și Discovery, create din modelele Land Rover. Brandul istoric Land Rover a fost tras în acest fel pe o linie moartă, fiind „ascuns” chiar din denumirea companiei devenită JLR. Practic, în acest fel sunt lăsate în urmă nemulțumirile tradiționale ale clienților privind calitatea mașinilor Land Rover, care altfel erau apreciate pentru performanțele lor, și sunt scoase în față cele patru mărci care au o forță de marketing mult mai solidă.

Dacia Sandero a pierdut pentru moment lupta cu Model Y de la Tesla CITEȘTE ȘI Dacia Sandero a pierdut pentru moment lupta cu Model Y de la Tesla

Schimbarea de CEO la vârful companiei s-a făcut într-un moment dificil, în care criza de componente a afectat serios producția și vânzările celor două mărci din grup, iar programul de electrificare dădea semne de oboseală.

Odată cu noua strategie coordonată de Mardell, pare că lucrurile au intrat pe o direcție bună, săptămâna aceasta fiind anunțată o nouă investiție într-o uzină de baterii destinate vehiculelor electrice, uzină ce va fi construită chiar în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
jlr
ceo jaguar land rover