Decizie: Transportatorii aerieni pot afișa prețurile în moneda locală

Decizie: Transportatorii aerieni pot afișa prețurile în moneda locală
scris 16 nov 2018

Transportatori aerieni care operează în interiorul Uniunii Europene pot afișa prețurile în moneda locală mai degrabă decât în euro, atât timp cât această monedă este legată de serviciul furnizat, a decis joi Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), informează joi dpa.

Cazul se referă la un zbor al companiei aeriene Germanwings rezervat de la Londra la Stuttgart în Germania cu un preț afișat în lire sterline. O asociație de consumatori din statul german Baden-Wuerttemberg a deschis o acțiune legală în justiție pentru tratament inechitabil, argumentând că prețul ar fi trebuit afișat în euro, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Noi reguli pentru servicii de ridesharing: Platforme ca Uber și Taxify vor trebui înregistrate fiscal în România și să raporteze autorităților cursele. Mașinile vor avea ecuson special, șoferii vor plăti o taxă anuală CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Noi reguli pentru servicii de ridesharing: Platforme ca Uber și Taxify vor trebui înregistrate fiscal în România și să raporteze autorităților cursele. Mașinile vor avea ecuson special, șoferii vor plăti o taxă anuală

Potrivit reglementărilor actuale, transportatorii care operează în interiorul UE trebuie să afișeze prețurile "în euro sau în moneda locală", dar nu se precizează ce monede non-euro sunt permise.

În hotărârea sa de joi, instanța de la Luxemburg a redus această calificare, stabilind că monedele non-euro se pot folosi, dar numai dacă sunt legate de serviciul oferit.

viewscnt
Afla mai multe despre
transportatori aerieni
bilete avion