Departamentul de Justiție al SUA a trimis citații Tesla în cadrul unor investigații în curs legate de sistemul Autopilot și alte aspecte

Departamentul de Justiție al SUA a trimis citații Tesla în cadrul unor investigații în curs legate de sistemul Autopilot și alte aspecte
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2023

Departamentul de Justiție al SUA a cerut documente și a emis citații către Tesla, în timp ce examinează sistemul de asistență pentru șofer Autopilot al producătorului de automobile și autonomia vehiculelor, printre alte aspecte, a anunțat compania, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a declarat într-un document depus la autoritățile de reglementare financiară că a primit solicitări de informații ”inclusiv citații, de la DOJ. Acestea au inclus solicitări de documente legate de funcțiile Autopilot și FSD ale Tesla” și alte solicitări ”asociate cu beneficii personale, părți afiliate, autonomia vehiculelor și decizii legate de personal”, scrie News.ro.

Directorul general al CFR Călători va rămâne în funcție încă patru ani CITEȘTE ȘI Directorul general al CFR Călători va rămâne în funcție încă patru ani

Reuters a relatat în octombrie 2022 că Tesla a făcut obiectul unei anchete penale a Departamentului de Justiție din cauza afirmațiilor că vehiculele electrice ale companiei se pot conduce singure, citând persoane familiare cu problema.

Wall Street Journal a scris în august că procurorii federali cercetau, de asemenea, afirmațiile privind performanța vehiculelor Tesla, precum și utilizarea de către Tesla a fondurilor companiei într-un proiect secret descris intern ca o casă pentru directorul executiv Elon Musk.

Reuters a relatat în iulie că mașinile Tesla nu reușesc adesea să-și atingă estimările de autonomie și proiecțiile raportate de echipamentele proprii ale mașinilor.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi de mai bine de doi ani investighează performanța Autopilot, după ce a identificat mai mult de o duzină de accidente în care vehiculele Tesla au lovit vehicule de urgență staționare, și dacă acestea asigură în mod adecvat că șoferii sunt atenți atunci când folosesc sistemul de asistență pentru șofer.

O companie aeriană introduce zone ”fără copii” în avioanele sale CITEȘTE ȘI O companie aeriană introduce zone ”fără copii” în avioanele sale

Tesla a mai spus că cheltuielile sale de capital pentru 2023 vor depăși ținta de 7-9 miliarde de dolari pe care și-a stabilit-o la începutul acestui an, pe măsură ce își mărește producția la fabricile sale și se pregătește să lanseze noi modele.

Totuși, compania se așteaptă că cheltuielile companiei vor reveni la intervalul de la 7 la 9 miliarde de dolari în următorii doi ani, a arătat un document depus la autoritățile de reglementare.

Tesla ezită cu privire la planurile sale pentru o fabrică în Mexic, în timp ce se confruntă cu o perspectivă economică turbulentă, a declarat Musk săptămâna trecută, avertizând că creșterea ratelor dobânzilor ar putea afecta cererea pentru vehiculele Tesla, pe lângă un război al prețurilor care reduce marja din acest an, pentru a menține vânzările

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
autopilot