Dieter Zetsche, CEO Daimler AG, i-a predat ștafeta lui Ola Kallenius. Daimler se va rupe în trei companii

Dieter Zetsche, CEO Daimler AG, i-a predat ștafeta lui Ola Kallenius. Daimler se va rupe în trei companii
scris 23 mai 2019

CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche, părăsește oficial compania și lasă locul lui Ola Kallenius, un suedez în vârstă de 49 de ani, după o „domnie” de 13 ani în fruntea companiei germane.

Daimler Zetsche a predat astăzi, simbolic, ștafeta la conducerea Daimler AG, în timpul Adunării Generale a Acționarilor companiei, defășurată la Berlin. El a folosit acest prilej pentru a sublinia că perioada prin care trece Daimler nu este cea mai profitabilă. „Nu putem și nu vom fi satisfăcuți cu nivelul actual de profitabilitate”, a spus Zetsche. El a făcut și o radiografie a business-ului, cu toate zonele ce trebuie supravegheate: costuri fixe și variabile, costuri de personal și cu materialele, proiecte de investiții, integrare verticală și gama de produse.

Daimler a anunțat că va propune ca, după o pauză de doi ani, Dieter Zetsche va fi propus în Consiliul de Supervizori.

Odată cu Zetsche, va părăsi compania și șeful financiar, Bodo Uebber, în vârstă de 59 de ani. Cei doi au fost la cârma companiei inclusiv în dificila perioadă în care Merceeds-Benz a fuzionat cu Chrysler, proces ce s-a dovedit un eșec, nemții salvându-se în ultimul moment prin vânzarea Chrysler către fondul de investiții Cerberus Capital Management. Imediat după vânzare, Chrysler a intrat în faliment.

CONFIRMARE VIDEO Autostrada Ploiești - Brașov va fi construită cu artizanul celui mai mare pod din lume CITEȘTE ȘI CONFIRMARE VIDEO Autostrada Ploiești - Brașov va fi construită cu artizanul celui mai mare pod din lume

În același timp, Zetsche este cel care a reușit să aducă Mercedes-Benz pe primul loc la nivel global, ca volume de vânzări, după ce timp mulți ani marca a fost depășită de BMW și Audi. El a reușit în tot acest timp o restructurare a companiei, o înnoire completă a gamei și o creștere recunoscută a calității mașinilor Mercedes.

Dieter Zetsche și-a început cariera în Mercedes Benz în 1976, dar cariera de manager de top a început în 2000, când a fost numit președinte și CEO al Chrysler, după care a devenit șeful Mercedes Benz Car Group. A primit mandatul de CEO al Daimler AG în 2006.

FOTO SPION cu VW Golf 8. Interiorul dezvăluit complet nedeghizat CITEȘTE ȘI FOTO SPION cu VW Golf 8. Interiorul dezvăluit complet nedeghizat

Noul CEO, Ola Kallenius, dorește, la rândul său, o nouă restructurare a Daimler, într-un moment în care dificultățile au apărut din nou la orizont, prin scandalurile motoarelor diesel, prin necesitatea investițiilor în vehicule electrice, dar și prin despărțirea de divizia de camioane.

Noul său CFO, Harald Wilhelm, a venit de la Airbus și a mai lucrat pentru fosta DaimlerChrysler Aerospace.

La adunarea acționarilor, la care erau așteptate circa 6.000 de persoane, s-a votat desprinderea diviziei de camioane, Daimler Truck AG, care marchează în acest fel apariția companiei de autoturisme și vehicule comerciale sub numele Mercedes Benz AG. În același timp, divizia de servicii financiare va deveni Daimler Mobility AG. Noua structură ar trebui să intre în vigoare la 1 noiembrie 2019. Daimler AG va rămâne un holding ce va deține controlul asupra celor trei companii și va oferi funcțiile de guvernare, strategie și control.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes benz
ceo mercedes
dieter zetsche
șeful mercedes
ola kallenius
daimler trucks