PSA și Toyota anunță oficial acordul care prevede achiziția fabricii din Cehia de partea japoneză

PSA și Toyota anunță oficial acordul care prevede achiziția fabricii din Cehia de partea japoneză
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 dec 2018

PSA Group și Toyota Motor au confirmat informațiile anterioare privind închiderea parteneriatului din Cehia, în cadrul căruia erau fabricate modelele Peugeot 108, Citroen C1 și Toyota Aygo. Cele două companii își vor muta legăturile pe zona de vehicule comerciale.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Toyota va cumpăra jumătatea deținută de PSA Group în cadrul TPCA din Cehia, un joint venture înființat în 2002 cu scopul dezvoltării și producerii de vehicule din segmentul A. În același timp, PSA Group va produce în Franța vehicule pentru Toyota.

Acordul anunțat de cele două companii prevede ca, începând de la sfârșitul lui 2019, PSA să extindă gama de vehicule produse pentru Toyota Motor Europe cu un van de clasă C, produs la uzina din Vigo, Spania. PSA mai produce pentru Toyota modelul PROACE, la uzina Hordain, din Franța. Începând cu 2021, Toyota va cumpăra 100% din acțiunile uzinei Toyota Peugeot Citroen Automobile Czech sro, din Kolin, Cehia. Uzina va deveni filială a Toyota Motor Europe și va fi integrată în rețeaua de uzine Toyota din Europa. Comunicatul mai anunță că uzina va continua să producă generația actuală a modelelor pentru ambii constructori de automobile. Toyota mai anunță că va menține producția și angajații din Kolin.

FOTO VW prezintă Beetle „Final Edition”, cu 1 an înainte de dispariția definitivă a celebrului model CITEȘTE ȘI FOTO VW prezintă Beetle „Final Edition”, cu 1 an înainte de dispariția definitivă a celebrului model

Didier Leroy, vicepreședinte executiv Toyota: „Anunțul de astăzi ilustrează complementaritatea și excelenta relație care unește Group PSA și Toyota. Acordul permite fiecărei companii să-și valorizeze atuurile și să eficientizeze tehnologiile și costurile de dezvoltare.”

Carlos Tavares, președinte și CEO al PSA Group: „Deschidem un nou capitol în istoria parteneriatului nostru win-win, care reașează o relație de încredere în beneficiul clienților noștri, dar și propriilor noastre companii”.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
psa
peugeot
citroen
c1
108
aygo