Directorul Dacia, Christophe Dridri, a fost ales președinte al ACAROM

Directorul Dacia, Christophe Dridri, a fost ales președinte al ACAROM
scris 1 oct 2020

Asociația Constructorilor de Automobile din România(ACAROM) și-a ales o nouă conducere, la trei ani de la ultimele schimbări în conducerea asociației. Președintele nou ales este șeful Dacia din România, iar șeful Ford este vicepreședinte.

Adunarea Generală a membrilor ACAROM, asociația producătorilor de autovehicule și componente auto din România, și-a ales noile structuri de conducere.

ACAROM era condusă de Gabriel Sicoe, director în cadrul Dacia, iar din partea celuilalt constructor, Ford, la ultimele alegeri fusese desemnat John Oldham, fost director care, între timp, a plecat din România. Ultimele alegeri fuseseră organizate după decesul lui Constantin Stroe, care a condus ACAROM încă de la înființare. Tot la acel moment asociația se retrăsese din APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor din România).

Alegerile de acum l-au desemnat ca președinte pe Christophe Dridri, directorul general Dacia și director Groupe Renault Romania, în timp ce vicepreședinți au fost desemnați Ian Pearson, director general Ford România, și Silviu Badea, director general GIC Pitești, producător de componente.

VW distribuie dividende micșorate acționarilor și menține previziuni pozitive pentru 2020 CITEȘTE ȘI VW distribuie dividende micșorate acționarilor și menține previziuni pozitive pentru 2020

Potrivit reprezentanților ACAROM, adunarea s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei. Durata mandatului noilor șefi ai asociației este de 3 ani.

Consiliul Director al asociatiei, va fi compus din din 11 persoane:

•           Christophe Dridi – Director General Automobile DACIA

•           Ian Pearson – Director General FORD Romania

•           Adrian Sandu – Secretar General ACAROM

•           Silviu Badea – Director General GIC Pitesti

•           Bogdan Cocian – Director General ELBA Timisoara

•           Sorin Poteras – Director General Schaeffler Romania

•           Dumitru Radu – Director General Ronera Rubber Pitesti

•           Nicolae Movileanu – Director General Delta Invest Mioveni

•           Radu Caraivan – Director General Componente Auto Topoloveni

•           Dumitru Chirlesan – Rector Universitatea din Pitesti

•           Cristian Nevzoreanu – Reprezentant Renault Technologie Romania

FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel

"Sunt onorat de desemnarea mea ca Președinte al celei mai importante asociații a industriei auto din Romania și țin să le mulțumesc pe această cale firmelor membre precum și colegilor din Consiliul Director ACAROM pentru încrederea acordată. Sectorul auto traversează o perioada interesantă, cu multe provocări și posibile schimbări la orizont. Trebuie să ne asigurăm că industria auto va avea în România o evoluție viitoare pozitivă. Sunt convins că numai printr-un dialog continuu cu autoritățile locale și naționale, cu toți cei implicați, putem atinge obiectivele stabilite de Adunarea Generală ACAROM pe cele 5 axe: Creșterea integrării locale, o piață auto internă reglementată, îmbunătățirea infrastructurii de transport, educație și Cercetare-Dezvoltare-Inovare modernă, consolidarea ACAROM ca asociație reprezentativă a industriei auto naționale." a declarat Christophe Dridri, noul președinte ACAROM.

Asociația a fost recunoscută cu statut de utilitate publica prin hotărâre a guvernului, în acest an. ACAROM reunește aproximativ 170 de companii din sectorul auto. Potrivit informațiile transmise de ACAROM, pe lângă cele două companii producătoare de vehicule, între membrii asociației se regăsesc fabricanți de componente auto, companii de cercetare-dezvoltare, universități tehnice și alți furnizori de servicii auto din toată țară.

Firmele membre ale ACAROM generează o cifră de afaceri de peste 14 miliarde euro și oferă peste 113.000 locuri de muncă. Circa 21% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă

viewscnt
Afla mai multe despre
acarom
dacia
christophe dridri
ford
ian pearson