Directorul financiar al Ford: Perturbările din lanțurile de aprovizionare se atenuează, prețurile vehiculelor scad

Directorul financiar al Ford: Perturbările din lanțurile de aprovizionare se atenuează, prețurile vehiculelor scad
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2023

Perturbările din lanțurile de aprovizionare se atenuează și se înregistrează o scădere a prețurilor cu amănuntul la vehicule, a afirmat directorul financiar al Ford, John Lawler, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Vorbind la conferința investitorilor Deutsche Bank, Lawler a explicat că producătorul auto "vede ușorul declin al prețurilor, care era de așteptat, dar nu este o reducere semnificativă", scrie Agerpres.

FOTO Transalpina - deschisă circulației CITEȘTE ȘI FOTO Transalpina - deschisă circulației

"Consumatorul rezistă", a observat oficialul Ford, subliniind soliditatea și "puterea de stabilire a prețurilor" a diviziei Ford Pro (vehicule comerciale și servicii).

Lawler a declarat că recenta decizie a Ford de a se alătura rețelei Tesla de încărcare a vehiculelor electrice nu va necesita investiții suplimentare de capital din partea constructorului auto.

De la începutul anului viitor, proprietarii de vehicule electrice Ford obțin acces la peste 12.000 Tesla Superchargers North America de Nord.

Lawler a apreciat că Ford vede soliditatea și creșterea continuă a vehiculelor sale, alimentate cu motoare cu combustie internă "în următorii ani", în timp ce majorează investițiile și producția de vehicule electrice.

În același timp, compania se concentrează pe reducerea costurilor pe segmentul de inginerie și producție cu 50% la a doua generație de vehicule electrice, inclusiv un succesor al modelului F-150 Lightning programat la mijlocul deceniului.

Angajații TAROM ar putea intra în grevă în această vară CITEȘTE ȘI Angajații TAROM ar putea intra în grevă în această vară

Compania a anunțat recent că se așteaptă în acest an la un profit operațional ajustat de între 9 și 11 miliarde de dolari. Cifra include o pierdere anticipată de trei miliarde de dolari la divizia de vehicule electrice, Model e.

În primul trimestru din 2023, Ford a pierdut mai mult de 60.000 dolari per vehicul electric vândut.

Producătorul auto american are trei divizii: Ford Model e (vehicule electrice), Ford Blue (vehicule pe combustie) și Ford Pro (vehicule comerciale și servicii).

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ford