Diviziile de camioane ale Toyota și Volkswagen au convenit formarea unui parteneriat strategic

Diviziile de camioane ale Toyota și Volkswagen au convenit formarea unui parteneriat strategic
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2018

Hino Motors și Volkswagen Truck & Bus, diviziile producătoare de camioane ale grupurilor Toyota Motor și Volkswagen, au convenit formarea unui parteneriat strategic pentru a concura mai bine în industria vehiculelor comerciale, care trece printr-un proces de transformare pentru trecerea la vehicule cu un nivel scăzut al emisiilor și funcții de conducere autonomă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cei doi producători de camioane au anunțat că vor analiza cooperarea în domenii ca motoarele hibride pe benzină și electrice, conectivitate și tehnologii de conducere autonomă, în timp ce combinarea producției poate oferi economii în domeniul cercetări și dezvoltării, precum și cel al achizițiilor, scrie News.ro

”Ne putem uni forțele și să cheltuim doar o dată pentru cercetare și dezvoltare în loc să o facem de două sau de trei ori”, a declarat directorul general al Volkswagen Truck & Bus, Andreas Renschler, la un eveniment organizat la Tokyo pentru anunțarea acordului.

STUDIU Piața de birouri București a fost susținută de firmele care nu au avut sediul în clădiri moderne CITEȘTE ȘI STUDIU Piața de birouri București a fost susținută de firmele care nu au avut sediul în clădiri moderne

Ambele companii au arătat că parteneriatul nu va schimba relațiile lor cu companiile mamă. Toyota Motor deține o participație majoritară la Hino, în timp ce Volkswagen Truck & Bus este divizie a grupului Volkswagen.

Anunțul vine într-o perioadă în care Volkswagen intenționează să listeze divizia de camioane în primul trimestru al anului 2018, potrivit unor două persoane apropiate situației, în cadrul unui plan de reformă structurală a grupului, pentru creșterea eficienței.

Hino vinde aproximativ 70% din camioanele sale în Japonia și restul Asiei, unde domină piața vehiculelor comerciale mari. Compania își dezvoltă operațiunile în Africa și America de Nord.

Operațiunile Volkswagen Truck & Bus includ MAN Truck și Bus Company, care vinde vehicule comerciale în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină, precum și compania suedeză Scania, care produce camioane destinate transporturilor pe distanțe lungi și autobuze pentru piața europeană, dar care și-a dezvoltat prezența și în Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
volkswagen