Efectele grevei Romatsa: Șase zboruri Ryanair au fost anulate de pe Aeroportul Otopeni, toate celelalte curse au întârzieri

Efectele grevei Romatsa: Șase zboruri Ryanair au fost anulate de pe Aeroportul Otopeni, toate celelalte curse au întârzieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2017

Șase zboruri Ryanair ce urmau să aterizeze și să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni au fost anulate marți, restul curselor înregistrând întârzieri pe tot parcursul zilei, a anunțat marți purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), Valentin Iordache.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Sunt trei decolări și trei aterizări ale Ryanair care au fost anulate, dar compania nu a anunțat că acestea ar avea legătură cu greva Romatsa. În rest, sunt afectate toate cursele care urmau să decoleze sau să aterizeze după ora 9.00”, a anunțat marți oficialul Companiei Naționale Aeroporturi București, care administrează Aeroportul Henri Coandă.

În medie, pe cel mai mare aeroport din țară se întregistrează zilnic 150 de aterizări și 150 de decolări, scrie News.ro.

”Au fost și curse care au decolat la timp, dar sunt și curse care vor ateriza cu întârzieri de până la 30 de minute, sunt și curse care vor decola cu întârzieri de până la două ore. Și aici vorbesc strict de intervalul 9.00-11.00”, a explicat Iordache.

El afirmă că pasagerii trebuie să se informeze la timp de la compania aeriană în ceea ce privește zborul, dar și să vină la aeroport la ora programată pentru zbor.

”Recomandarea noastră rămâne: în primul rând, pasagerii să țină legătură cu compania aeriană și, în al doilea rând, să vină la aeroport la timp, dacă nu li se spune altfel de la compania aeriană, pentru că aceste întârzieri se vor propaga și pe parcursul întregii zile”, a adăugat Iordache.

În funcție de ora la care se încheie grevă, întârzierile pot deveni mai mari.

”Sunt posibile întârzieri și la cursele de seară”, a menționat oficialul CNAB.

FOTO Greva Romatsa a scos România de pe harta curselor aeriene. Teritoriul este la această oră ocolit de aproape toate avioanele. Cum pot călătorii să își recupereze banii CITEȘTE ȘI FOTO Greva Romatsa a scos România de pe harta curselor aeriene. Teritoriul este la această oră ocolit de aproape toate avioanele. Cum pot călătorii să își recupereze banii

La ora 9.00 a început greva generală pe termen nelimitat a controlorilor de trafic aerian din cadrul Romatsa, care riscă să genereze, marți, întârzieri și anulări de curse pe aeroporturile din România.

Totuși, în ultimele declarații, sindicaliștii care reprezintă interesele angajaților Romatsa au sugerat că greva ar putea fi suspendată chiar marți, după doar câteva ore. Conducerea Romatsa a cerut în instanță suspendarera grevei, iar dosarul va fi judecat în cursul acestei zile.

Greva a devenit o certitudine luni, după ce ultimele negocieri de la Ministerul Transporturilor au eșuat, iar călătorii nu pot afla din timp informații despre ce curse sunt anulate sau întârziate.

Conducerea Romatsa a solicitat în instanță suspendarea grevei.

Dosarul în care Romatsa a contestat legalitatea grevei va fi judecat de magistrații Tribunalului București la ora 13.30.

Ședinta era programată inițial pentru ora 8.30, dar a fost amânată după ce Ministerul Transporturilor a intervenit în proces și a cerut timp pentru a studia documentația.

viewscnt
Afla mai multe despre
romatsa
greva
aeroportul otopeni
ryanair