Stellantis creează un nou pol de finanțare a clienților și dealerilor, pe piețele din Europa, cu ajutorul BNP, Credite Agricole și Santander

Stellantis creează un nou pol de finanțare a clienților și dealerilor, pe piețele din Europa, cu ajutorul BNP, Credite Agricole și Santander
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 dec 2021

Constructorul franco-italo-american Stellantis a demarat negocieri exclusive cu trei instituții bancare pentru crearea unui structuri „lider” pe zona de leasing operațional, astfel încât să-și consolideze divizia de finanțare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Stellantis a anunțat că intenționează să creeze „un lider în leasing operațional”, fiind demarate negocieri cu bănci de top din Europa pentru a stabili „parteneriate strategice și inovatoare”. Inițiativa lui Tavares, șeful Stellantis, urmărește consolidarea activităților de finanțare și eliminarea situațiilor în care există un număr mare de structuri de finanțare în țările europene în care compania are activități.

Negocierile demarate de Stellantis cu BNP Paribas Personal, Crédit Agricole Consumer Finance și Santander Consumer Finance urmăresc reorganizarea activităților de finanțare ale constructorului, pentru a genera o ofertă „coerentă și atractivă” de finanțare, atât pentru clienți, cât și pentru dealeri și distribuitori, spune compania.

INFOGRAFICE Piața auto din Europa scade în continuare. Dacia reușește să rămână pe creștere CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Piața auto din Europa scade în continuare. Dacia reușește să rămână pe creștere

„După recenta achiziție a First Investors Financial Services Group din Statele Unite, Stellantis își reafirmă dorința de a-și consolida potențialul activității sale de finanțare globală, marcând o nouă etapă în Europa cu partenerii săi bancari istorici și de a crea un Leaser cu complet în Europa”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis. „Acesta este un pas strategic care vizează îmbunătățirea performanței noastre financiare în toate țările europene".

Prin negocierile demarate, Stellantis își propune să creeze o companie de leasing operațional multibrand deținută în proporție de 50% de Stellantis și 50% de CACF, în urma fuziunii activităților Leasys și F2ML, care ar urma să devină lider european, precum și reorganizarea activităților de finanțare prin Joint Ventures, înființate cu BNPP PF sau SCF în fiecare țară, responsabil cu activitățile de finanțare pentru toate mărcile Stellantis la un loc.

FOTO Uzina Dacia din Mioveni va fi condusă de un brazilian CITEȘTE ȘI FOTO Uzina Dacia din Mioveni va fi condusă de un brazilian

Operațiunile anunțate de Stellantis includ achiziția de către CACF a 50% din FCA Bank (structura de finanțare a celor de la Fiat Chrysler) și Leasys Rent, deținute în prezent de Stellantis, cu mențiunea că aceste entități își vor continua activitățile de finanțare cu alți producători, în special în cadrul JV-urilor și acordurilor white label, existente și viitoare. În plus, BNPP PF va desfășura, prin JV-uri deținute în comun cu Stellantis, activități de finanțare în Germania, Austria și Regatul Unit urmând să devină partenerul exclusiv al Stellantis pentru acest segment, în aceste țări, iar SCF va desfășura activități de finanțare prin JV-uri deținute în comun cu Stellantis în Franța, Italia, Spania, Belgia, Polonia, Țările de Jos și, printr-un acord comercial, în Portugalia, urmând să devină partenerul exclusiv al Stellantis pentru acest segment în aceste țări.

Stellantis precizează că acordurile ar putea fi încheiate în primul trimestru al anului 2022, după vor fi parcuse toate procedurile de informare și autorizare. Tranzacțiile ar trebui să aibă loc în prima jumătate a anului 2023, după obținerea autorizațiilor necesare de la autoritățile de concurență și de la autoritățile de reglementare.

Consilierul financiar al Stellantis în aceste operațiuni este Société Générale.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
finantare stellantis
peugeot
citroen
fiat
opel
credit auto