Elon Musk și-a majorat participația la Tesla la aproape 20%, după ce a criticat investitorii pe termen scurt

Elon Musk și-a majorat participația la Tesla la aproape 20%, după ce a criticat investitorii pe termen scurt
scris 8 mai 2018

Elon Musk, cel mai mare acționar al Tesla, și-a majorat participația deținută la compania pe care o conduce cumpărând acțiuni în valoare de 9,85 de milioane de dolari, cea mai mare achiziție efectuată din martie 2017, după ce a criticat investitorii pe termen scurt în titlurile producătorului de vehicule electrice, transmite MarketWatch.

Potrivit datelor Bloomberg, participația lui Musk la Tesla a ajuns în acest fel la aproape 20%, scrie News.ro.

Musk s-a angajat săptămâna trecută să ”ardă” acele pariuri făcute pe bursă împotriva companiei care nu a reușit să obțină  profit anual în istoria sa de 15 ani și care, potrivit analiștilor, va continua să cheltuiască mai mult decât câștigă.

Săptămâna trecută, miercuri, Musk a jignit analiștii, presa, autoritățile de reglementare federale și oamenii care au murit în timp ce conduceau un automobil Tesla, în timpul conferinței organizate pentru prezentarea rezultatelor financiare ale Tesla. Apoi, miliardarul a spus tuturor celor îngrijorați de volatilitatea titlurilor să nu investească în compania sa.

Dan Minulescu, proprietarul Macromex, una dintre cele mai mari companii de distribuție a bunurilor de larg consum, renunță să își mai comaseze afaceri pentru a le eficientiza importurile CITEȘTE ȘI Dan Minulescu, proprietarul Macromex, una dintre cele mai mari companii de distribuție a bunurilor de larg consum, renunță să își mai comaseze afaceri pentru a le eficientiza importurile

Musk și-a reluat criticile vineri, în special la adresa investitorilor pe termen scurt (short sellers) care pariază pe scăderea prețului acțiunilor Tesla.

Plasamentele pe termen scurt în acțiuni Testa au urcat cu aproape 400.000 de acțiuni pe 3 mai, la o zi după anunțarea rezultatelor trimestriale ale companiei, la peste 30 de milioane de acțiuni, pentru prima oară în istoria companiei, a spus Ihor Dusaniwsky, de la firma said S3 Partners’, citat de Barron’s.

”Magnitudinea carnagiului investițiilor pe termen scurt va fi ireală. Dacă aveți astfel de plasamente vă sugerez să vă îndreptați ușor spre un exit”, a scris Musk pe Twitter, distribuind și articolul publicat de Barron’s.

Acțiunile Tesla au crescut luni cu aproape 3%, dar în 2018 au scăzut cu circa 2,8%, iar în ultimul an cu 5,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk