Evoluție slabă pe lotul 3 al A0 Sud. CNAIR amenință cu rezilierea contractului

Evoluție slabă pe lotul 3 al A0 Sud. CNAIR amenință cu rezilierea contractului
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2022

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunță că evoluția este slabă pe lotul 3 al A0 Sud, unde constructorul a ajuns doar la 18% progres fizic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Evoluție slabă pe lotul 3 al A0 Sud! Constructorul grec, Aktor, a ajuns doar la 18% progres fizic, în condițiile în care ar fi trebuit să depășească la aceasta dată 40%”, a anunțat directorul CNAIR. 

Porsche și Red Bull opresc discuțiile despre o colaborare în Formula 1 CITEȘTE ȘI Porsche și Red Bull opresc discuțiile despre o colaborare în Formula 1

Cristian Pistol admite că se vede totuși o mică îmbunătățire a activității din șantier în ultimele două luni, scrie News.ro.

”Nu este însă suficient pentru ca lucrările pe acest lot să intre în normal. Nu au reușit până acum să recupereze întârzierile anterioare, iar mobilizarea slabă arată că nu au ieșit de sub riscul acumulării unor noi întârzieri”, a mai transmis Pistol. 

Acesta a avertizat constructorul: ”Le-am atras atenția că urmează să eliberăm o nouă serie de certificate negative intermediare, iar cu actuala abordare a contractului, se vor afla pe această listă”. 

”Le-am mai transmis că dacă vor continua în acest ritm, vom rezilia contractul, cu toate sancțiunile care decurg de aici: reținerea garanției de bună execuție și interdicția participării la licitații publice timp de 3 ani”, a mai afirmat șeful CNAIR. 

Segmentul Sud al autostrăzii A0 este împărțit în trei loturi, pentru care au fost anunțați câștigătorii licitațiilor în aprilie-mai 2019.

Lotul 3, DN6 - A1, 17,97km, este contruit de Aktor SA, preț de 853.422.022,52 lei fără TVA, termen de execuție 42 de luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
aktor