Ferrari a depășit așteptările în 2022 și se așteaptă la un an 2023 și mai puternic

Ferrari a depășit așteptările în 2022 și se așteaptă la un an 2023 și mai puternic
scris 2 feb 2023

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari și-a îmbunătățit estimările pentru acest an, după ce în 2022 profitul său net a crescut cu 13%, până la 939 milioane de euro, grație majorării vânzărilor de automobile sportive, transmite Reuters.

Pentru acest an, Ferrari mizează pe un profit operațional de 2,13 - 1,18 miliarde de euro, în creștere față de un rezultat peste așteptări de 1,773 miliarde de euro înregistrat anul trecut.

ULTIMA ORĂ BCE crește din nou dobânzile cu jumătate de punct procentual și anunță, de pe acum, că pregătește o majorare similară în martie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BCE crește din nou dobânzile cu jumătate de punct procentual și anunță, de pe acum, că pregătește o majorare similară în martie

Constructorul italian a raportat joi că în 2022 veniturile sale au crescut cu 19,3%, până la 5,095 miliarde de euro, în timp ce numărul automobilelor livrate a urcat cu 18,5%, până la un record de 13.221 de unități. Portofoliul de produse al Ferrari pentru anul 2022 a inclus nouă modele cu motoare pe combustie și trei modele hibride, care au reprezentat 78% și respectiv 22% din livrările totale, scrie Agerpres.

"Aceste cifre ne conferă o bază pentru un an 2023 și mai solid, alimentat de cererea persistent de mare pentru produsele noastre la nivel mondial", a declarat directorul general de la Ferrari, Benedetto Vigna.

Ferrari a majorat prețurile pentru unele modele și profită de faptul că bogații sunt mai puțin afectați de explozia inflației și creșterea dobânzilor. Constructorul italian se pregătește să facă trecerea la vehiculele electrice și să își transforme uzina sa din nordul Italiei într-un hub pentru producția de vehicule pe baterii.

Pentru acest an, Ferrari se așteaptă să demareze livrările pentru noul său crossover Purosangue, care costă 390.000 de euro, și pentru care compania susține că nivelul comenzilor a depășit cele mai ambițioase așteptări ale sale.

Comparativ, în 2021, Ferrari a livrat un număr record de 11.155 de autovehicule, a realizat o cifră de afaceri de 4,271 miliarde de euro și un profit net de 833 milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
masini