Fiat a amânat repornirea uzinelor din Italia

Fiat a amânat repornirea uzinelor din Italia
scris 18 apr 2020

Fiat a anunțat că va reporni producția abia pe 4 mai, deși luase în calcul o eventuală restartare a unora dintre activități încă din această săptămână.

Fiat Chrysler a anunțat că va respecta restricțiile guvernamentale în cadrul epidemiei de coronavirus și va porni primele linii pe 4 mai. Planurile inițiale prevedeau deschideri chiar de acum, pe bază de voluntariat.

Presa italiană scrie că autoritățile italiene iau în calcul o ridicare parțială a restricțiilor înainte de 4 mai, pentru unele sectoare de activitate, inclusiv cel auto. Decizia finală va fi luată în câteva zile, iar atunci Fiat ar putea anunța noul plan de repornire a activității. Anterior, sindicatele italiene anunțaseră la rândul lor că au ajuns la un acord cu Fiat Chrysler pentru repornirea uzinelor și pentru stabilirea condițiilor sanitare și igienice în care vor reveni la lucru muncitorii.

ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China

Primele uzine care ar urma să fie pornite sunt cele din Melfi, Mirafiori și Sevel, cu un număr mai mic de angajați.

Una dintre primele uzine ale Fiat care s-ar putea deschide este cea din Polonia, care are un prim termen pe 24 aprilie. Acesta ar putea fi prelungit, totuși, de autoritățile poloneze.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat redeschidere uzine
fiat chrysler criza coronavirus
industria auto coronavirus