Fiat Chrysler își revizuiește planurile de investiții în Italia, după introducerea unor taxe pentru vehiculele mari pe benzină și motorină

Fiat Chrysler își revizuiește planurile de investiții în Italia, după introducerea unor taxe pentru vehiculele mari pe benzină și motorină
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2019

Fiat Chrysler Automobiles își revizuiește planurile de investiții în Italia, după ce guvernul a aprobat introducerea unor taxe suplimentare pentru vehiculele mari cu motorizare pe benzină și motorină, a declarat luni directorul general al grupului, Mike Manley, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie că în următorii trei ani va investi în Italia peste 5 miliarde de euro în noi modele și motoare, pentru a utiliza mai eficient fabricile și a crește numărul locurilor de muncă și marja de profit, scrie News.ro.

Italia a aprobat însă în decembrie măsuri pentru acordarea unor subvenții de până la 6.000 de euro cumpărătorilor de vehicule cu emisii scăzute și introducerea unor taxe pentru vehiculele marți pe benzină și motorină.

Un milion de autoturisme, cumpărate de români în 2018. Piața de autoturisme noi a crescut cu 23%, cea de mașini second-hand din Germania a scăzut CITEȘTE ȘI Un milion de autoturisme, cumpărate de români în 2018. Piața de autoturisme noi a crescut cu 23%, cea de mașini second-hand din Germania a scăzut

”Înseamnă în mod sigur să planurile trebuie revizuite. Sunte în curs de revizuire în acest moment”, a declarat Manley reporterilor la salonul auto de la Detroit. El a spus că nu poate comenta mai mult în acest moment.

Planurile Fiat Chrysler în Italia au fost anunțate în iunie anul trecut de fostul director general Sergio Marchionne, care se angajase să adapteze fabricile din Italia astfel încât să producă modele Alfa Romeo, Jeep și Maserati, care aduc marke de profit mai mari, precum și vehicule hibrid și electrice, pentru a proteja locurile de muncă și a mări profiturile.

Manley a spus că tarifele impuse de administrația președintelui american Donald Trump pentru importurile de aluminiu și oțel vor provoca pentru companie cheltuieli suplimentare de 300-350 de milioane de dolari în 2019.

Liderul Fiat Chrysler a arătat și că blocajul guvernamental din SUA, din cauza neînțelegerilor legate de planul lui Trump de construcție a unui zid la granița cu Mexicul, a întârziat certificarea unei camionete a FCA.

Camionetele pickup reprezintă unul dintre cele mai profitabile segmente ale industriei auro și o sursă majoră de profit pentru FCA, care concurează cu General Motors și Ford Motor.

”În mod clar sunt îngrijorat. Foarte îngrijorat. Cu cât va fi rezolvat mai repede, cu atât mai bine”, a spus Manley.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler automobiles
italia