Fiat Chrysler scapă de amenzile UE pentru emisii de CO2, cu ajutorul Tesla și al noilor motoare electrificate

Fiat Chrysler scapă de amenzile UE pentru emisii de CO2, cu ajutorul Tesla și al noilor motoare electrificate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 aug 2019

Fiat Chrysler Automobiles va scăpa de amenzile UE pentru depășirea limitelor de emisii de CO2, potrivit CEO-ului Mike Manley, datorită înțelegerilor cu Tesla și a noilor modele electrice și hibrid pe care le lansează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FCA a fost la un pas să fie obligată să plătească amenzi uriașe pentru depășirea plafonului de emisii de CO2 în UE. S- asalvat prin contractul semnat cu Tesla, în baza căruia a cumpărat credite de CO2. Diferența de emisii va fi salvată prin lansarea de noi modele plug-in hibrid, sub marca Jeep, cea mai dinamică din grup în Europa. Astfel, Compass, Renegade și Wrangler vor avea motorizări hibrid, iar de la Fiat, modelul 500 va primi o versiune complet electrică, anul viitor, la care se vor adăuga noi motorizări mai eficiente. Toate aceste măsuri vor fi suficiente, după Cuma declarat Mike Manley într-o conferință cu jurnaliștii, cu ocazia prezentării rezultatelor financiare  ale companiei.

FCA a introdus deja motoarele 1.0 GSE și 1.3 GSE, produse în Polonia și care vor fi produse și în Italia, de anul viitor.

Noile motorizări electrificate vor ajunge la circa 5 procente din vânzările din Europa ale FCA, contribuind astfel la o limită scăzută de emisii, după cum susține Manley.

Mercedes va plăti 3.000 de euro clienților cu motoare diesel Euro 5 pentru a le echipa cu dispozitive de reducere a noxelor CITEȘTE ȘI Mercedes va plăti 3.000 de euro clienților cu motoare diesel Euro 5 pentru a le echipa cu dispozitive de reducere a noxelor

Chiar dacă va scăpa de amenzile UE, Fiat Chrysler are de plătit facturi uriașe pentru a ajunge la acest punct. Contractul cu Tesla și celelalte cheltuieli se ridică la 120 de milioane de euro, după cum a delcarat Richard Palmer, CFO al FCA, mult mai mici însă decât cele 600 milioane de euro plătite în 2018. Aceste costuri ar urma să afecteze marja de profit cu aproximativ 0,5%. Cheltuieli suplimentare vor fi făcute pentru adaptările industriale necesare producției de motoare noi. După cum spun cei de la FCA, costurile de electrificare vor fi acoperite în proporție de 60% din preț.

Șeful FCA a mai precizat jurnaliștilor că are ca țintă atingerea limitelor impuse de UE la emisile de CO2 fără ajutorul Tesla, dar asta până în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
fca
emisii co2
credite co2
fiat tesla emisii co2
fiat 500 electric