Fiat și-a redus producția mașinile mici marca 500 BEV, pe fondul scăderii cererii mondiale de automobile electrice

Fiat și-a redus producția mașinile mici marca 500 BEV, pe fondul scăderii cererii mondiale de automobile electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2024

Producția de vehicule a Stellantis în Italia a scăzut cu 10% în primul trimestru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Producția de autoturisme și autoutilitare a grupului Stellantis în fabricile italiene a scăzut cu 9,8% în primele trei luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 170.415 unități, potrivit sindicatului FIM-CISL, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Producătorul auto poartă discuții cu guvernul italian cu privire la un plan de inversare a tendinței multianuale de scădere a producției în țară și de a o aduce înapoi la un milion de unități până la sfârșitul acestui deceniu, implicând o creștere globală a producției de aproximativ 25% în comparație cu anul trecut.

Dacia a anunțat prețurile pentru Spring facelift. Când vor ajunge mașinile la primii clienți CITEȘTE ȘI Dacia a anunțat prețurile pentru Spring facelift. Când vor ajunge mașinile la primii clienți

Datele din primul trimestru ”îndepărtează Stellantis de ținta unei producții de un milion de vehicule”, a declarat șeful FIM-CISL Ferdinando Uliano, prezentând un raport trimestrial privind nivelurile de producție ale Stellantis.

Grupul auto franco-italian a spus că obiectivul de producție depinde de mai mulți factori, inclusiv de stimulente pentru achiziționarea de mașini, costuri mai mici cu energia și dezvoltarea unei rețele de încărcare a vehiculelor electrice.

TABEL Scumpire semnificativă a carburanților. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la 20 de bani CITEȘTE ȘI TABEL Scumpire semnificativă a carburanților. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la 20 de bani

Producția din primul trimestru a scăzut cu 51% la fabrica din Mirafiori, deoarece întârzierile noii scheme de stimulente pentru achiziționarea de mașini din Italia și o cerere globală slabă de vehicule complet electrice au afectat ratele de producție ale mașinii mici 500 BEV de la Fiat, a spus FIM-CISL.

Un purtător de cuvânt al Stellantis a declarat că grupul nu comentează în mod normal cu privire la datele de producție raportate de sindicat. Sindicatul preconizează o producție pe întregul an pentru Stellantis în Italia de 630.000 de vehicule în 2024, în scădere față de 751.000 anul trecut, pe baza datelor din primul trimestru.

FOTO Chinezii de la Jinpeng lansează în Europa mașina electrică XY, condusă fără permis CITEȘTE ȘI FOTO Chinezii de la Jinpeng lansează în Europa mașina electrică XY, condusă fără permis

Prognoza, însă, nu ține cont de stimulentele pentru achiziționarea de mașini anunțate de guvern, în valoare de aproximativ 950 de milioane de euro pentru 2024, care ar urma să intre în vigoare în acest trimestru.

”Suntem încrezători că această prognoză se poate îmbunătăți pe parcursul anului”, a spus Uliano, adăugând că Stellantis estimează că stimulentele ar putea adăuga vânzări de 20.000 de unități pentru 500 BEV în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
fiat
italia