Germanii se așteaptă la falimente în rândul startup-urilor din sectorul mobilității electrice

Germanii se așteaptă la falimente în rândul startup-urilor din sectorul mobilității electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 apr 2024

Un sondaj efectuat de un institut german, la solicitarea publicației Automobilwoche, în rândul publicului din Germania, arată că populația este foarte pesimistă în legătură cu viitorul noilor companii lansate pe segmentul electric al industriei auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform răspunsurilor date de cei chestionați în sondajul realizat de Civey, un institut german care conduce frecvent sondaje de opinie în colaborare cu publicațiile germane, populația se așteaptă la mai multe falimente în rândul startup-urilor specializate în producția de vehicule electrice.

VIDEO Constructori români și bulgari lucrează împreună la Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO Constructori români și bulgari lucrează împreună la Autostrada Moldovei

Un procent de 78% din cele 2.513 persoane chestionate sunt de părere că cererea slabă de automobile electrice și concurența tot mai puternică vor conduce la mai multe falimente. Dintre aceștia, 46% sunt ferm convinși că acest lucru se va petrece, în timp ce restul spun doar „probabil că da”.

Experții care au realizat acest sondaj sunt de părere că această poziție a germanilor vine din teama de risc, în fața unor produse care și-au dovedit pentru moment limitările și care nu acoperă toate nevoile clienților. Situațiile dificile ale unor mărci precum Fisker, Sono Motors, Aiways susțin opinia generală privind vehiculele electrice, spun analiștii Civey. „Există o curiozitate inițială față de tehnologiile inovatoare, dar în procesul de luare a deciziilor majoritatea consumatorilor preferă în cele din urmă siguranța și fiabilitatea dovedită a producătorilor de automobile tradiționali. Acest lucru reflectă o aversiune generală față de risc”.

Vânzările Tesla în detaliu: scădere a livrărilor mai mare decât cea a producției, deși compania dă vina pe opririle fabricilor CITEȘTE ȘI Vânzările Tesla în detaliu: scădere a livrărilor mai mare decât cea a producției, deși compania dă vina pe opririle fabricilor

Experții pun lipsa de încredere și pe seama titlurilor negative referitoare la succesul vehiculelor electrice și consideră că doar când va exista o tendință clară a acestei tehnologii se v înregistra și o creștere mai mare a nivelului de încredere.

Doar 6,8% dintre persoanele care au răspuns la acest sondaj au spus că nu se așteaptă la insolvențe ale companiilor nou lansate în domeniul vehiculelor electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
sondaj startup