Fiat vrea împrumuturi garantate de stat în valoare de 6,3 miliarde euro pentru a face față crizei

Fiat vrea împrumuturi garantate de stat în valoare de 6,3 miliarde euro pentru a face față crizei
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2020

Constructorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles NV poartă discuții pentru a obține o linie de credit garantată de stat în valoare de aproximativ 6,3 miliarde euro, pentru a-și consolida poziția financiară pe fondul scăderii vânzărilor din cauza coronavirusului, au declarat vineri pentru Bloomberg mai mult surse din apropiere discuțiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor, divizia din Italia a Fiat Chrysler Automobiles NV discută această linie de credit cu grupul bancar italian Intesa Sanpaolo SpA. Societatea italiană de asigurare de credite Sace SpA ar urma să ofere o garanție publică pentru 80% din suma de 6,3 miliarde euro. Această garanție va trebui să fie acordată pe baza unui decret al Ministerului italian de Finanțe, scrie Agerpres.

Wizz Air extinde perioada zborurilor suspendate, redeschiderea bazei de la Timișoara este amânată CITEȘTE ȘI Wizz Air extinde perioada zborurilor suspendate, redeschiderea bazei de la Timișoara este amânată

Fiat Chrysler a decis să își consolideze lichiditatea, după ce în primele trei luni ale anului a consumat 5,5 miliarde de dolari ca urmare a închiderii uzinelor ale din America de Nord și scăderii vânzărilor de noi autoturisme. Recent atât Fiat Chrysler cât și constructorul francez PSA Group au decis să renunțe la plata unor dividende în valoare de 1,1 miliarde euro, pe care cele două companii au acceptat să le plătească în cadrul acordului lor de fuziune.

O linie de credit de 6,3 miliarde euro pentru Fiat Chrysler ar fi cel mai mare împrumut garantat de un guvern european în perioada pandemiei, după ce luna trecută UE și-a dat acordul pentru un împrumut garantat de statul francez în valoare de 5 miliarde de euro pentru Renault SA.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
criza