Ford a devenit primul producător auto străin important care a revenit la creșterea vânzărilor în Rusia

Ford a devenit primul producător auto străin important care a revenit la creșterea vânzărilor în Rusia
scris 20 feb 2017

Ford a devenit în 2016 primul producător auto străin important din Rusia care a revenit la creșterea vânzărilor, după trei ani dificili, pe o piață în scădere cu 11%, relatează Reuters.

Vânzările de automobile din Rusia au scăzut cu peste 50% de la un vârf de 2,9 milioane de vehicule atins în 2012, din cauza crizei economice provocate de prețurile scăzute ale petrolulului și sancțiunile occidentale, scrie News.ro.

Piața auto din Rusia a scăzut anul trecut cu 11%, iar în ianuarie cu încă 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015.

General Motors s-a retras de pe piața din Rusia acum doi ani, dar Ford a decis să rămână și să continue investițiile, lansând noi modele cu modificări care le adaptează la condițiile mai dificile de condus în țară.

Începând din 2011, compania mixtă a Ford cu partenerul rus Sollers a investit 1,5 miliarde de dolari în producția de automobile adaptate condițiilor locale.

Modele noi precum hatchback-ul Fiesta și SUV-ul EcoSport au fost adaptate la condițiile din Rusia, cu drumuri proaste și frig extrem, fiind mai înalte, cu finisaje anticorozive și motoare adaptate carburanților mai puțin rafinați.

Vânzările Ford au crescut în 2016 cu 10%, la 40.000 de automobile, semn că strategia funcționează, potrivit companiei. Totuși, vânzările de anul trecut sunt cu aproape o cincime mai mici față de cele aproape 190.000 de vehicule comercializate în 2008, înainte de criza financiară globală.

România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri. Presa străină: Nu veți ghici niciodată cine conduce topul! CITEȘTE ȘI România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri. Presa străină: Nu veți ghici niciodată cine conduce topul!

Asociația Companiilor Europene anticipează că piața auto din Rusia se va stabiliza în acest an, urmând să crească cu 4%.

Restul producători auto străini au înregistrat scăderi ale vânzărilor în 2016.

Vânzările Kia, pe locul al doilea în piață după prpducătorul local Avtovaz, au scăzut cu 9%, iar cele ale ocupantului locului al treilea, Hyundai, cu 10%.

Livrările Renault, care în 2008 a investit 1 miliard de dolari într-o participație de 25% la Avtovaz, s-au contractat cu 3%.

Vânzările Volkswagen au coborât cu 5%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ford
vanzari rusia