Ford Motor amână revenirea majorității angajaților săi la birouri până în ianuarie și analizează încă dacă să îi oblige pe angajații săi să se vaccineze împotriva Covid-19, a declarat directorul pentru resurse umane al grupului, citat de Reuters.
Ford se alătură unui număr tot mai mare de mari angajatori care întârzie planurile de redeschidere a birourilor, pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului străbate multe țări în care producătorul de automobile își desfășoară activitatea, scrie News.ro.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Grupul a anunțat că majoritatea lucrătorilor în birouri din America de Nord, America Latină și restul piețelor internaționale nu vor reveni la birouri înainte de luna ianuarie.
Compania reevaluează planurile de revenire la muncă la fiecare trei până la patru luni.
Kiersten Robinson, directorul Ford pentru resurse umane, a declarat că grupul nu a decis încă să se alăture angajatorilor și agențiilor guvernamentale care solicită lucrătorilor să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Ford a solicitat vaccinarea angajaților care călătoresc la nivel internațional în interes profesional.
Robinson a declarat că grupul încă evaluează dacă este adecvat o obligativitate mai clară, cum ar răspunde angajații și cum ar fi adaptată cerința de vaccinare în diferite țări.
"Vrem să înțelegem sentimentul angajaților. Ceea ce împiedică vaccinarea lor voluntară", a spus Robinson.
Opiniile angajaților și accesul lucrătorilor Ford la vaccinuri variază în întreaga lume, a spus ea, arătând că ”este simplist să ai un mandat unic pentru toți."
Ford a instituit obligativitatea purtării măștii și alte politici pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus în fabricile și locurile de muncă în care angajații nu pot lucra de la distanță.
Până în prezent, a spus Robinson, nu au existat focare majore la nici o unitate Ford.
Odată ce angajații Ford care pot lucra de la distanță se întorc la birouri, mulți vor face acest lucru doar cu jumătate de normă, iar Ford a spus că intenționează să reconfigureze multe birouri pentru aranjamente de lucru hibride.

Lucrătorii care își pot face treaba prin videoconferință și conexiuni la internet ar putea obține un nou avantaj odată cu redeschiderea birourilor. Producătorul auto a declarat că va permite angajaților să lucreze de la distanță până la 30 de zile pe an din țara lor de origine, fără a fi obligați să se prezinte la un sediu Ford.
Potrivit recomandărilor, un angajat al unui birou Ford din Michigan ar putea alege să lucreze o lună dintr-o stațiune sau casa unei rude din Florida, Los Angeles sau oricare altă locație din SUA.