Ford taie prețurile pentru modelul Mustang Mach-E și majorează producția ca răspuns la reducerile anunțate de Tesla

Ford taie prețurile pentru modelul Mustang Mach-E și majorează producția ca răspuns la reducerile anunțate de Tesla
scris 31 ian 2023

Ford Motor crește producția și reduce prețurile crossover-ului său electric Mustang Mach-E, la câteva săptămâni după ce liderul Tesla a anunțat planuri similare pentru vehiculele sale electrice, transmite CNBC.

Producătorul auto din Detroit a anunțat luni că va reduce prețul automobilului Mach-E, care este comparabil cu automobilul Model Y al Tesla, cu o medie de aproximativ 4.500 de dolari, în funcție de model, scrie News.ro.

FOTO Surpriză - Dacia poate lansa un SUV mai mic decât Duster, inclusiv cu propulsie electrică. Similar cu Mașina Anului CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză - Dacia poate lansa un SUV mai mic decât Duster, inclusiv cu propulsie electrică. Similar cu Mașina Anului

Reducerile variază de la 600 de dolari la 5.900 de dolari, în comparație cu reducerile de prețuri de până la 13.000 de dolari ale Tesla pentru Model Y, la începutul lunii ianuarie.

Analiștii și investitorii de pe Wall Street au aplaudat în mare măsură reducerea prețurilor Tesla, ca o modalitate de a crește cererea și de a crește vânzările, în ciuda temerilor că această mișcare ar eroda unele profituri.

Analiștii se așteptau ca reducerile Tesla să facă presiuni asupra altor producători de automobile să-și reducă propriile prețuri.

În cazul Ford, scăderile de preț vor însemna că nu toate modelele Mach-E, bazate pe finisaj, vor fi profitabile pe vehicul, conform lui Marin Gjaja, director pentru clienți al afacerii de vehicule electrice a Ford.

El a spus că producția de Mach-E este de așteptat să crească de la 78.000 de vehicule la 130.000 de unități anual.

”Răspundem la schimbările de pe piață. Pe măsură ce privim și dorim să rămânem competitivi pe piață, trebuie să răspundem”, a spus Gjaja în timpul unei conferințe de presă, făcând referire la noile stimulente federale pentru vehicule electrice și la reducerile de prețuri ale Tesla.

Ford se așteaptă să compenseze o parte din scăderea profitului cu îmbunătățiri ale costurilor datorită producției suplimentare, precum și a unei reduceri a unor costuri cu mărfurile, potrivit Gjaja.

Prețul de pornire al lui Mach-E va varia acum de la aproximativ 46.000 de dolari până la 64.000 de dolari.

Prețul Model Y al Tesla începe de la aproximativ 53.500 de dolari și ajunge până la 57.000 de dolari, fără opțiuni.

Ryanair anunță profituri record CITEȘTE ȘI Ryanair anunță profituri record

Mach-E a ajutat Ford să devină anul trecut al doilea mare producător auto de vehicule electrice în SUA, în funcție de vânzări, deși la mare distanță de Tesla.

Ford a vândut anul trecut peste 65.000 de vehicule electrice în SUA.

Motor Intelligence estimează că Tesla, care nu raportează vânzări pe regiune, a vândut peste 522.000 de vehicule electrice în SUA în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
mustang mach-e