BT Leasing și Țiriac Leasing au devenit o singură companie. „Grupul Banca Transilvania prinde viteză pe piața auto."

BT Leasing și Țiriac Leasing au devenit o singură companie. „Grupul Banca Transilvania prinde viteză pe piața auto."
scris 30 ian 2023

BT Leasing și Țiriac Leasing, jucători pe piața de leasing din România, au devenit prin fuziune o singură companie, BT Leasing.

În urma fuziunii, BT Leasing ajunge la 25.000 de clienți, 500 de milioane de euro în portofoliu, peste 2,8 miliarde lei active și aproape 250 de angajați, va avea prezență în 11 showroom-uri din țară și face astfel un pas strategic pe piața auto.

Guvernul iese din nou să se împrumute de pe piețele externe, a doua oară în această lună, după ce a luat o sumă record și la început de ianuarie CITEȘTE ȘI Guvernul iese din nou să se împrumute de pe piețele externe, a doua oară în această lună, după ce a luat o sumă record și la început de ianuarie

„Grupul Banca Transilvania prinde viteză pe piața auto prin creșterea și diversificarea bazei de clienți, extinderea ofertei de finanțare alternativă și expertiza complementară a celor două echipe de leasing. Ne-am propus să fim soluția de leasing preferată pentru piața auto, iar serviciile de top pentru business-uri și antreprenori vor fi motorul nostru de creștere. Spunem bun venit clienților Țiriac Leasing în Grupul BT”, declară Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania. 

Țiriac Leasing este al treilea business de leasing achiziționat de Banca Transilvania, după Idea::Leasing (2021) și ERB Leasing (2018).

Achiziția Țiriac Leasing de către Grupul Financiar Banca Transilvania a avut loc în iunie 2022.

În 2021, BT Leasing a raportat un profit net de 61,7 milioane de lei la venituri totale de 209 milioane de lei.

BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

viewscnt
Afla mai multe despre
țiriac leasing
banca transilvania