FOTO ANUNȚ Cel puțin încă trei stații de metrou vor fi construite pe magistrala M2

FOTO ANUNȚ Cel puțin încă trei stații de metrou vor fi construite pe magistrala M2
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2021

Cel puțin încă trei stații noi de metrou se vor construi pe magistrala M2, ca urmare a extinderii liniei până în comuna Berceni, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, semnând contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate și fezabilitate, necesare începerii lucrărilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puțin încă trei stații noi până în comuna Berceni. Mai mult, în imediata vecinătate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcări de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc în localitățile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul orașului, în condiții moderne de trafic și de siguranță. Toate aceste investiții sunt vizate în proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Șoseaua de Centură, până în comuna Berceni, în continuarea stației de metrou “Tudor Arghezi”, pe care Primăria Sectorului 4 o construiește deja pe Șoseaua Berceni. Un prim pas a fost făcut deja. Astăzi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate și fezabilitate, necesare demarării lucrărilor”, anunță Primăria Sectorului 4.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

În valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, într-un interval de 9 luni, a celor mai bune soluții tehnice în vederea prelungirii metroului în județul Ilfov. Proiectul include și suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de așteptare în noile stații să fie cât mai mici posibil, scrie News.ro.

„Zona de sud a Bucureștiului are un potențial uriaș de dezvoltare, iar acesta este motivul pentru care cred cu tărie că extinderea rețelei de metrou și în județul Ilfov nu doar că va pune umărul decisiv la schimbarea în bine a acestei părți a Capitalei, ci va însemna și un trai mai bun pentru oamenii din Sectorul 4 și din localitățile limitrofe. Vorbesc despre oameni, întrucât asta așteaptă ei de la politicieni – rezultate. Astăzi, eu și domnul Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov avem primul rezultat! Odată cu semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și de fezabilitate, deschidem un drum nou, pe care încă n-a mai pășit nimeni în România, acela de a aduce în același mare proiect de infrastructură, cât mai multe autorități ale statului. Scopul final este cât se poate de limpede. Împreună transformăm sudul zonei metropolitane București-Ilfov într-un hub de bussines, cu toate facilitățile incluse. Aducem aici investitori și, totodată, reducem poluarea. Oferim oamenilor acces la transport public rapid și astfel ținem pe loc, în parcările park&ride, pe care le vom avea la fiecare dintre stațiile de metrou din Ilfov, un număr însemnat de mașini. Nu ne ferim să ne asumăm acest proiect și profităm de șansa pe care ne-o oferă fondurile europene nerambursabile. Sectorul 4 are deja experiență în accesarea acestora (construim deja stația de metrou Tudor Arghezi cu bani europeni), așa că sunt convins că totul se va desfășura așa cum trebuie!”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

FOTO ANUNȚ Cel puțin încă trei stații de metrou vor fi construite pe magistrala M2

Prezent la semnarea contractului, președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a declarat că extinderea metroului în afara Capitalei reprezintă o necesitate majoră pentru dezvoltarea zonei metropolitane.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

„Multumesc pentru deschiderea de care a dat dovadă domnul primar Daniel Băluță. Avem împreună șansa de a conecta în mod real Ilfovul cu Bucureștiul, în condițiile în care mii de oameni lucrează în București, dar locuiesc în Ilfov. Acest proiect este acum un exemplu, așa că analizăm multiplicarea acestuia și în alte zone”, a declarat Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în județul Ilfov, realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Județean Ilfov, Metrorex și Ministerul Transporturilor, vine în completarea noii stații de metrou “Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construiește deja pe Șoseaua Berceni. Lucrările noii stații supraterane de metrou, cu un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
berceni