Volkswagen va construi o fabrică nouă în apropierea sediului său central din Wolfsburg, Germania, pentru a concura gigafabrica Tesla de lângă Berlin

Volkswagen va construi o fabrică nouă în apropierea sediului său central din Wolfsburg, Germania, pentru a concura gigafabrica Tesla de lângă Berlin
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2021

Volkswagen a anunțat că va construi o fabrică nouă în apropierea sediului său central din Wolfsburg, din Germania, pentru a concura mai eficient noua gigafabrică a Tesla de lângă Berlin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica, a cărei construcție necesită acordul consiliului de supraveghere al Volkswagen, în următoarele săptămâni, face parte din proiectul Trinity a grupului, în cadrul căruia producătorul auto va fabrica un autoturism fragship la Wolfsburg, începând din 2026, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Volkswagen, care nu a oferit o estimare al costului fabricii, a spus că are în vedere un timp de producție de 10 ore pentru un vehicul Trinity, similar cu timpul necesar Tesla pentru asamblarea automobilului Model 3 la fabrica din Gruenheide.

Construirea unei fabrici complet nouă este o alternativă la adaptarea fabricii existente din Wolfsburg pentru a produce modelul Trinity, despre care VW spune că ar limita posibilitățile unor modificări mai radicale ale procesului de producție.

”De aceea plănuim construcția nouă: eficientă și fără limitări din cauza structurilor existente”, a declarat CEO-ul mărcii Volkswagen, Ralf Brandstaetter, într-un comunicat.

”Așa câștigăm timp și spațiu pentru a moderniza treptat fabrica principală pentru a crește producția și acolo, la un nou nivel”.

Modelul Trinity al Volkswagen vizează un standard de autonomie de nivel 4, în care mașina să poată face față tuturor aspectelor conducerii în majoritatea circumstanțelor fără intervenție umană.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

CEO-ul grupului Volkswagen, Herbert Diess, a comparat Wolfsburg cu fabrica germană a Tesla, care urmează să fie deschisă la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor, argumentând că fabrica principală a VW este mult în urmă în ceea ce privește eficiența și viteza.

Acest lucru a contribuit la escaladarea unui conflict între Diess și reprezentanții angajaților, care l-au acuzat pe director că răspândește frica, avertizând asupra reducerilor majore de locuri de muncă pe care le-ar presupune o trecere către o producție mai eficientă și mai rapidă. Tot marți, Diess a spus că nu există planuri pentru disponibilizări în masă.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
germania
fabrica