FOTO BMW a prezentat noul X4, o nouă generație, cu schimbări concentrate în special pe noutăți tehnice și de interior

FOTO BMW a prezentat noul X4, o nouă generație, cu schimbări concentrate în special pe noutăți tehnice și de interior
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 feb 2018

BMW a prezentat detaliile noului SUV X4, lansat la doar 4 ani după prima generație. Modificările sunt mai puțin de natură estetică, însă au un caracter mai pronunțat în materie de tehnologie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După ce a vândut peste 200.000 de unități (din care proape 600 în România) ale SUV-ului X4 - fratele mai mic al lui X6 - BMW a supus acest model unei schimbări din temelii, după doar 4 ani de viață Modificările la exterior sunt discrete și indicate de graficele și diagramele publicate de constructor. Dar sunt modificări la platforma mașinii, astfel că putem vorbi despre un body-lift. În primul rând, X4 a crescut în dimensiuni, datorită creșterii ampatamentului, la 2,86 metri (cu 5 cm mai mult), astfel că lungimea totală a ajuns la 4,75 metri, cu 8 centimetri mai mult decât înainte de face-lift.

De asemenea, lățimea a crescut cu aproape 4 centimetru, în timp ce centrul de greutate a coborât, iar greutatea mașinii a pierdut 50 kg. În partea frontală, mici modificări ale grilei, farurilor și celorlalte detalii crează o imagine ușor diferită a lui X4, tot aici fiind prezente noile lămpi de ceață. În plus, clienții au la dispoziție 4 noi culori ale caroseriei și jante noi.

La interior, s-au schimbat mai multe detalii, inclusiv scaunele care au fost redesenate și suporturile pentru genunchi pe lateralul consolei. O nouă tapițerie cu piele Vernasca și panoul de bord Sensatec au fost adăugate pe lista de opționale, alături de controlul automat al aerului condiționat pe trei zone, ventilația activă a scaunelor, iluminatul ambiental, dar și de pachetul Ambient Air pentru arome interioare, BMW Key Display și acoperișul panoramic din sticlă.

Noul BMW X4 va fi disponibil cu trei motorizări pe benzină și patru variante diesel, alături de două modele BMW M Performance. Motorul pe benzină, cu șase cilindri dispuși în linie, pe X4 M40i oferă o putere maximă de 265 kW/360 CP. BMW X4 M40d este propulsat de un motor diesel cu șase cilindri dispuși în linie, care dezvoltă 240 kW/326 CP. Și BMW X4 xDrive30d este echipat tot cu un motor diesel cu șase cilindri dispuși în linie, care de această dată oferă 195 kW/265 CP. Pe lângă acestea, gama de motorizări mai include două propulsoare diesel cu patru cilindri, care oferă 170 kW/231 CP la BMW X4 xDrive25d, respectiv 140 kW/190 CP la BMW X4 xDrive20d, precum și două motoare pe benzină, cu patru cilindri, cu puteri de 185 kW/252 CP la BMW X4 xDrive30i și de 135 kW/184 CP la BMW X4 xDrive20i. Cutia standard este una Steptronic cu opt trepte, cu clapete de schimbare pe volan și sistem inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive.

FOTO BMW a prezentat noul X4, o nouă generație, cu schimbări concentrate în special pe noutăți tehnice și de interior

Modelele BMW M Performance vine echipate standard cu jante de 20 de inci, din aliaj ușor, frâne M Sport concepute special și diferențial M Sport, care generează un efect de blocare a roților spate pentru un plus de dinamism atunci când automobilul iese din viraje.

Sistemul de afișare și operare iDrive ale noului BMW X4 include un monitor de control independent, care este disponibil opțional în versiune de 10,25 țoli (26,04 cm) cu funcționalitate touchscreen. Sistemul de control vocal a fost îmbunătățit pentru a putea accepta comenzi vocale libere. Controlul prin gesturi, afișarea multifuncțională a instrumentelor și cea mai nouă generație a BMW Head-Up Display sunt de asemenea disponibile ca opțiuni.

FOTO BMW a prezentat noul X4, o nouă generație, cu schimbări concentrate în special pe noutăți tehnice și de interior

La capitolul asistență, noutățile sunt pachetul de siguranță Driving Assistant Plus cu noua generație a tempomatului activ cu funcție Stop & Go, asistentul de direcție și menținere a benzii, Lane Keeping Assistant cu protecție activă la coliziune laterală și sistemele de avertizare la trafic transversal și la intersecții. Noua facilitate Parking Assistant Plus cuprinde și funcțiile Top View, Panorama View și 3D View.

Noul BMW X4 va fi lansat oficial la Geneva și va fi disponibil pentru comenzi în cursul acestui an.

FOTO BMW a prezentat noul X4, o nouă generație, cu schimbări concentrate în special pe noutăți tehnice și de interior

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
x4
geneva