FOTO Cel mai mare avion din lume, în premieră în România

scris 7 oct 2021

Cel mai mare avion din lume, Antonov AN-225 Mriya, produs de compania ucraineană Antonov în urmă cu peste 30 de ani, a aterizat, în premieră, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni. 

IMAGINI PROFIT.RO POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

Avionul cargo a operat o cursă pe ruta Linz (Austria) – Otopeni și va efectua, vineri și duminică, două zboruri din București spre Riyadh (Arabia Saudită).

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Deținător a peste 200 de recorduri mondiale, Antonov An-225 Mryia a fost construit pentru a fi folosit în cadrul programului spațial sovietic, primul zbor având loc în anul 1988.

Aeronava cu șase motoare, o lungime de 84 de metri și o anvergură a aripilor de 88 de metri cântărește peste 600 de tone, încărcată la capacitate maximă, și este folosită, ocazional, pentru a transporta încărcături masive, de până la 250 de tone (de la turbine pentru centrale și până la utilaje și echipamente grele). Un singur astfel de avion se află în serviciul comercial.

FOTO Cel mai mare avion din lume, în premieră în România

viewscnt
Afla mai multe despre
antonov an-225
otopeni