FOTO Continental Sibiu, 4 cazuri de coronavirus și 59 de angajați trimiși în izolare

FOTO Continental Sibiu, 4 cazuri de coronavirus și 59 de angajați trimiși în izolare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mai 2020

Cea mai mare companie din Sibiu, Continental, a intrat în febra epidemiei de coronavirus, după ce patru angajați au fost confirmați în urma testelor. Ancheta epidemiologică a trimis, pentru moment, în izolare, un număr de 59 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit informațiilor oficiale, situația de la Continental nu este defintivă, ancheta epidemiologică fiind în plină desfășurare, iar testele pentru SARS-CoV-2 se desfășoară în continuare. După cum reiese din primele informații, primul angajat testat pozitiv a fost pe 4 mai, astăzi numărul testelor pozitive fiind de patru.

“În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul unei companii producătoare de componente pentru industria auto, din județul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia. Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane. Conform primelor date raportate, s-au pus în izolare 59 de angajați ai acestei fabrici.

De asemenea s-au impus niște măsuri stricte de distanțare și protecție astfel încât persoanele care lucrează în fabrică la acest moment, să fie în siguranță.

FOTO Cum a reușit fabrica Marquardt din Sibiu să blocheze un focar de coronavirus CITEȘTE ȘI FOTO Cum a reușit fabrica Marquardt din Sibiu să blocheze un focar de coronavirus

Momentan nu se impun alte măsuri în cadrul fabricii.”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvât al prefecturii.

Continental anunțase că face în continuare angajări în perioada de pandemie și este printre puținii angajatori care își testează salariații de COVID-19, prin metoda aplicată și pacienților de la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

În perioada stării de urgență, Continental Sibiu nu a întrerupt complet producția și și-a propus să reia activitatea la capacitate maximă, începând de luni, 11 mai. În ultimele două săptămâni unii angajați și-au luat concediu, iar alții au fost trimiși în șomaj tehnic.

Până acum, mai multe fabrici din Sibiu au înregistrat cazuri de coronavirus în rândul angajaților, inclusiv două din industria auto.

Reprezentanții Continental ne-au precizat că angajații confirmați cu coronavirus sunt în stare bună. Compania a implementat toate măsurile necesare pentru protejarea angajaților și oprirea răspândirii virusului.

Acces angajați Continental Sibiu

Acces angajați Continental Sibiu

“Avem doar câteva cazuri confirmate în locația noastră. Din ceea ce știm, angajații în cauză sunt într-o stare buna, având în vedere întregul context. Împreună cu DSP și furnizorul nostru de servicii de medicină ocupațională, Rețeaua Privată de Sănătate  Regina Maria, am inițiat imediat toate măsurile preventive necesare, deoarece sănătatea și siguranța angajaților reprezintă prioritatea noastră. De asemenea, ne-am oferit tot suportul pentru familiile acestor angajați. Pentru protejarea confidențialității angajaților noștrii, vă rugăm să înțelegeți faptul că nu vom oferi alte detalii.

Am implementat măsuri foarte restrictive, aliniate cu direcțiile impuse de autorități și de corporație. Putem menționa ca măsuri speciale:

•            Fiecare angajat primește mască de protecție înainte de a  intrara în locație, izolarea schimburilor,  închiderea sălii de mese, reorganizarea activitatii pe linie pentru ca distanta sa fie mai mare.

•            Cei mai mulți dintre angajații care ocupă funcții administrative, precum și majoritatea celor din centrul de cercetare și dezvoltare, acolo unde activitatea o permite, au posibilitatea de a lucra de acasă pentru o perioadă extinsă de timp.

•            De asemenea la intrarea în locație au fost instalate sisteme automate de măsurare a temperaturii, cu cameră. Acestea verifică atât temperatura cât și dacă angajatul poartă corespunzator masca.

Aceste sisteme au fost dezvoltate intern, de către colegii noștri din echipa de Industrial Engineering.

•            Putem confirma și informația că am început în urmă cu ceva timp o campanie de testare preventivă, împreuna cu Reteaua Privata de Sanatate  Regina Maria. Campania presupune testarea cu test RT-PCR a angajaților care sunt mai expusi unor situații posibile de contaminare sau fac parte din grupele de risc. Costurile fiind suportate integral de Reteaua Privata de Sanatate  Regina Maria și Continental

•            În plus, ne-am alaturat campaniei de testare serologica în masă desfășurată de Reteaua Privata de Sanatate  Regina Maria,  prin care toți angajații Continental se vor putea testa. Este vorba de teste serologice prin metoda imunoenzimatica care masoară nivelul anticorpilor IgM si IgG produși de organism atunci când este expus la infecția COVID-19. Continental suporta parțial costurile campaniei.”

viewscnt
Afla mai multe despre
continental sibiu
coronavirus continental