Din cauza coronavirus, justiția franceză ordonă Renault să suspende activitatea la o uzină pe care abia o redeschisese

Din cauza coronavirus, justiția franceză ordonă Renault să suspende activitatea la o uzină pe care abia o redeschisese
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2020

Justiția franceză a ordonat joi constructorului auto Renault să închidă uzina din Sandouville (nord-vestul Franței), din cauza măsurilor de protecție considerate insuficiente în contextul pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În România, Renault a repornit uzina Dacia, avansând măsuri de protecție.

Sesizat de sindicatul CGT, tribunalul judiciar de la Havre a condamnat Renault să "suspende reluarea producției deoarece constructorul nu este în măsură să asigure securitatea muncitorilor din uzină în fața riscului legat de Covid-19", se arată în hotărârea tribunalului.

FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus CITEȘTE ȘI FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus

În replică, grupul Renault a anunțat că activitatea la uzina Sandouville a fost oprită începând de joi, 7 mai, și până la noi ordine. Cu toate acestea, compania a precizat că intenționează să facă recurs la o decizie care, în opinia sa, se referă în principal la modalitatea în care au fost prezentate măsurile sanitare sindicatelor, scrie Agerpres.

Uzina de la Sandouville, unde lucrează aproximativ 1.900 de persoane, este a doua uzină franceză a Renault care a reluat parțial activitatea la data de 28 aprilie, după ce a oprit-o în data de 17 martie din cauza pandemiei. Înainte de criză uzina producea modelul Renault Trafic și derivate ale acestei utilitare pentru Fiat și Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
sandouville