Uber a raportat o pierdere de 2,9 miliarde de dolari, cea mai mare din ultimele trei trimestre, dar acțiunile au crescut puternic datorită optimismului directorului general

Uber a raportat o pierdere de 2,9 miliarde de dolari, cea mai mare din ultimele trei trimestre, dar acțiunile au crescut puternic datorită optimismului directorului general
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2020

Uber a raportat joi o pierdere de 2,9 miliarde de dolari în primul trimestru, cea mai mare din ultimele trei trimestre, dar acțiunile companiei au urcat cu peste 8%, după un declin inițial, în urma optimismului directorului general Dara Khosrowshahi că volumul curselor își revine după un minim atins la jumătatea lunii aprilie, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pierderea include costuri de 2,1 miliarde de dolari legate de deprecierea valorii unor companii la care deține participații, scrie News.ro.

FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus CITEȘTE ȘI FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus

În timp ce rezervările brute ale diviziei principale a companiei, Rides, au scăzut cu 5%, rezervările brute ale diviziei de livrăre a mâncării Eats au urcat cu peste 50% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor firmei Refinitiv, analiștii anticipau o pierdere de 88 de cenți pe acțiune și venituri de 3,5 miliarde de dolari. Compania a raportat o pierdere de 1,7 dolari pe acțiune și venituri de 3,54 miliarde de dolari.

”În timp de divizia Rides a fost afectată grav de pandemie, am luat rapid măsuri pentru a conserva soliditatea bilanțului contabil, a concentra resurse suplimentare către Uber Eats și a ne pregăti pentru un scenariu al redresării”, a afirmat directorul general Dara Khosrowshahi în comunicatul referitor la rezultatele financiare.

Miercuri, Uber a anunțat că va concedia 3.700 de angajați și că Khosrowshahi va renunța la salariul său de bază de circa 1 milion de dolari pentru restul anului 2020. Concedierile vor afecta mai ales angajați din domeniul relațiilor cu clienții și al recrutării, reprezentând aproximativ 14% din cei 26.900 de angajați declarați de companie la sfârșitul anului 2019.

Spre deosebire de măsurile de reducere a costurilor, firma Lime a anunțat că Uber conduce o investiție de 170 de milioane de dolari în afacerile sale cu scutere electrice și închirieri de biciclete.

La fel ca și compania concurentă Lyft, Uber are probleme din cauza impactului epidemiei de COVID-19 asupra șoferilor și clienților. În plus, cele două companii au fost date în judecată de statul California pentru că încadrează șoferii drept contractori și nu ca angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
actiuni