FOTO Dacia din 1987, într-un top inedit al celor mai interesante mașini din Europa de Est

FOTO Dacia din 1987, într-un top inedit al celor mai interesante mașini din Europa de Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2023

Site-ul britanic Autocar UK, unul dintre cele mai apreciate site-uri auto din Europa, a realizat un inedit top al celor mai interesante și neobișnuite mașini din Europa de Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jurnalistul britanic Matthew MacConnell spune că Europa de Est a produs de-a lungul deceniilor mașini neobișnuite și minunate, caracterizate printr-un design inedit și forme îndrăznețe, arată Adevărul.

VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă

Iar în topul realizat de către Autocar UK au fost incluse 18 mașini, printre acestea numărându-se printre altele o Tatra T603 fabricată în 1956 sau o mașină de curse Melkus RS1000, produsă în 1969 în fosta Republică Democrată Germană și considerată „Ferrari socialist”.

Tot în acest top inedit a fost inclusă și o limuzină Aurus Senat fabricată în 2018 în Rusia, aproape identică cu un model blindat folosit de Vladimir Putin. Mașina are 598 cai-putere și un motor hibrid de 4,4 litri.

Guvernul revine - Înghețarea tarifelor RCA, pentru 3 luni, cu posibilitate de prelungire CITEȘTE ȘI Guvernul revine - Înghețarea tarifelor RCA, pentru 3 luni, cu posibilitate de prelungire

Surpriza este reprezentată de faptul că a fost inclusă și o mașină realizată în România. Este vorba de modelul Dacia MD87 realizat în 1987.

Designul acestei Dacii realizate la uzina de la Mioveni a fost parțial inspirată de către legendara Ford GT40. Automobilul a început să concureze la raliuri începând cu toamna anului 1987.

LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca, aprobată de Guvern. Nume sonore, precum Kaufland, Ursus, universități și o parohie CITEȘTE ȘI LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca, aprobată de Guvern. Nume sonore, precum Kaufland, Ursus, universități și o parohie

Având la bază o Dacia 1410 Sport, modelul MD87 avea motor median și tracțiune pe puntea spate. 

FOTO Autocar UK via Adevarul

FOTO Autocar UK via Adevarul

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
masini